Skip to main content

Ternede in Radio HI: “Ben blij en trots weer deel uit te maken van het team”

In Radio HI vertelt spelmaker van VOC Isa Ternede (21) over haar rentree in de eredivisie. Na dertien maanden revalideren stond de blondine afgelopen weekend namens de Amsterdammers weer binnen de lijnen.

Advertentie

Tegen PSV (17-41) speelde Ternede twee keer tien minuten in de dekking. “Ik sta niet per se bekend om mijn verdedigende kwaliteiten, maar dit was wel de meest verstandige keuze”, licht Ternede toe in de podcast. “Alles in overleg met de fysio.”

Aan het begin van het vorige seizoen liep Ternede een zware knieblessure op. De terugkeer in Eindhoven doet haar goed: “Mocht de kans zich voor doen dat ik vrij kon meelopen in de snelle tegenaanval was ik dat zeker van plan. Zo heb ik een doelpuntje kunnen meepakken. Erg leuk en het team reageerde daar ook heel enthousiast op.”

“In de vorige wedstrijden kwam ik alleen voor strafworpen binnen de lijnen. Nu ik weer samen met mijn teamgenoten in het veld sta is dat wel weer een heel ander gevoel. Ik heb weer mijn steentje kunnen bijdragen”, besluit VOC’er Ternede. “Ben blij en trots weer deel uit te maken van het team. Hier heb ik de afgelopen maanden hard voor gewerkt.”

Foto: FotoReza

Advertentie