Skip to main content

“Terug op het veld zijn brengt me juist veel”

By 30 augustus 2023september 8th, 2023Achtergrond, Artikelen, Competities, Eredivisie, Voorpagina

Spelverdeler en moeder Tess van Buren (27) is bij VOC aangesloten om haar carrière een fraaier eind te geven. “Ik krijg er mega veel energie van!”

Advertentie

In 2018 verdween oud-landskampioen Van Buren plots van het toneel. Na haar overstap van Dalfsen naar het Duitse HSG Blomberg-Lippe besloot ze te stoppen. Afgelopen zaterdagmiddag tijdens de Supercup in Houten stond Van Buren voor het eerst sinds vijf jaar weer op het wedstrijdformulier.

“Ik heb de afgelopen tijd vaker bij VOC getraind. Ben altijd van het spelletje blijven houden. Mijn vriend heeft me gepusht een heel seizoen mee te draaien”, legt de blondine uit. “Daar was Rachel (De Haze, red.) heel blij mee.”

Nare smaak wegspoelen
Elf maanden geleden beviel Van Buren van Liv. “Dan denk je nog beter na over weer beginnen, maar terug op het veld zijn brengt me juist veel. Ik geniet. Na een lange dag op werk of drukte thuis is dat de plek waar ik alles een beetje vergeet. Ik krijg er mega veel energie van!”

Advertentie

Van genieten was in de strijd om de Supercup met HandbaL Venlo geen sprake voor Van Buren en VOC. De Amsterdammers gingen er met liefst 30-16 af. “Dat HandbaL Venlo sterker is, is niet erg, maar je wilt wel een betere wedstrijd spelen”, is ze kritisch. “Gelukkig hebben we een dag later al de nare smaak kunnen wegspoelen door de NH Cup ten koste van SEW te winnen. Dat was een prima wedstrijd.”

Speciale band
Resultaten zijn sinds de geboorte van Liv niet meer het belangrijkste voor Van Buren. “Ze is bijna een jaar en ik geniet iedere dag van Liv. Het is bijzonder samen haar ontwikkeling van zo dichtbij mee te maken. Je bouwt een heel speciale band op.”

In eigen land speelde Van Buren al voor Saturnus’72 uit Ridderkerk, Quintus en Dalfsen. Met de Overijsselaars werd de middenopbouwer twee keer de beste van het land voordat ze de transfer naar Duitsland maakte. HSG Blomberg-Lippe blijkt niet de laatste club van Van Buren. “Nu ben ik nog jong en kan mijn lijf alles nog aan. Dat benadrukte ook mijn vriend die basketballer is. Ik krijg bij VOC de kans mijn carrière beter te eindigen.” 

Spelinzicht en ervaring
“Ik ben nog niet op het niveau van vier jaar terug. Dat is soms frusterend. Dan wijzen mijn teamgenootjes me erop dat ik nog geen jaar geleden bevallen ben”, moet Van Buren een beetje lachen. Tegen HandbaL Venlo startte ze meteen in de basis. “Met mijn spelinzicht en ervaring hoop ik het team te helpen. Natuurlijk hoop ik mijn oude vorm terug te vinden en ook kan ik vanaf de kant tips geven.”

VOC en Van Buren openen de eredivisie zaterdagavond in Wateringen. Nummer vier van vorig seizoen Velo ontvangt de titelhouder.

Foto: FotoReza

Advertentie