Skip to main content

Thomsen durft harde keuze te maken

By 10 december 2017Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De comeback van Pearl van der Wissel doet veel stof opwaaien. ‘Buitenstaander’ Thomsen durft een unieke en harde keuze te maken. Alles voor het resultaat.

Advertentie

Na afwezigheid van vijf jaar schittert Van der Wissel maandagavond tegen Japan weer in het oranje van de nationale ploeg. De opbouwspeelsters heeft unieke kwaliteiten, is de lezing van de Deense bondscoach. Ze kan iets wat in de poulefase ontbrak bij Nederland.

Zitvlees
Angela Steenbakkers is het kind van de rekening. De jonge blondine overtuigde tegen China, maar kweekte tijdens de laatste twee poulewedstrijden louter zitvlees. De 23-jarige hoekspeelster van HSG Blomberg-Lippe moet halverwege het toernooi plaats maken. Uniek.

Het heeft Thomsen ongetwijfeld een aantal grijze haren gekost. Peinzend in de lobby van het spelershotel hakte ze de knoop door. Met een dubbende assistent Assink aan haar zij. Van der Wissel erin, Steenbakkers eruit. Als eindverantwoordelijke van buitenaf maakt Thomsen een klinische keuze. Alles voor het resultaat.

Offensieve dekking
In Magdeburg neemt Nederland het voor de derde keer op tegen een Aziatisch land. Evenals Zuid-Korea heeft Japan een eigenaardige stijl. Zo zal een schutter als Lois Abbingh weinig ruimte krijgen aan te leggen voor een afstandsschot. Thomsen zal naar haar bank kijken en Van der Wissel vragen het trainingsjasje, op zondagochtend speciaal gedrukt, uit te trekken.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie