Skip to main content

Thomsen: Spelers zijn fit en klaar om naar Zweden te gaan

By 29 november 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Bondscoach Helle Thomsen heeft op het persmoment aangegeven dat Oranje klaar is om naar het EK in Zweden te gaan. De selectie is bezig aan een goede trainingsweek op Papendal. Tevens werd bekendgemaakt wie het gat op de linkerhoek gaat invullen.

Advertentie

“De dames hebben veel energie”, laat Thomsen weten. “Ze zijn fit en kijken uit om naar Zweden te gaan.” Het was de eerste officiële kennismaking tussen de nieuwe bondscoach en de pers.

“Ze heeft laten zien dat ze dat goed kan invullen”

De Deense maakte bekend dat Lynn Knippenborg de geblesseerde Martine Smeets zal vervangen op de linkerhoek. “Ze heeft laten zien dat ze dat goed kan invullen”, vertelt Thomsen. “Daarnaast kan ze ook op middenopbouw spelen. Heb de keuze gemaakt samen met de groep.”

Zware poule
De inpassing van Maura Visser is volgens de 45-jarige Deense vlekkeloos verlopen. “Maura is voor mij een speler als ieder ander”, is ze eerlijk. “Nycke of Maura: voor mij is het hetzelfde. We kijken en praten alleen over de toekomst.” Na vier jaar afwezigheid maakt de spelmaakster haar rentree bij de Oranjedames.

Advertentie

“Toen besefte ik dat we iedere wedstrijd moeten vechten”

De Nederlandse handbaldames openen zondagavond het EK tegen Duitsland. Volgens Thomsen is de poule van Oranje loodzwaar. “Polen, Frankrijk én Duitsland spelen gewoon heel goed”, analyseert de trainster. Onlangs speelden de Oosterburen, die worden ingeschat als het minste land van de groep, een ijzersterke tweede helft tegen Zweden. “Toen besefte ik dat we iedere wedstrijd moeten vechten.”

Snel komen interviews online op Handbal Inside. Zo sprak KIJK TV met Yvette Broch, Lynn Knippenborg en Maura Visser.

Advertentie