Skip to main content

Energieke Thomsen wil elke prijs winnen

By 6 oktober 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Oranjedames hebben de eerste trainingen onder de nieuwe bondscoach Helle Thomsen afgewerkt. De felle Deense heeft een heel andere stijl dan haar voorganger.

Advertentie

“Ik ben een coach die zich flink laat gelden”, vertelt de Helle Thomsen aan de NOS. Vorige week werd de 45-jarige Deense aangesteld als de nieuwe bondscoach van Oranje. “Ik sta te schreeuwen, ik verwacht veel van de speelsters. En ik wil elke prijs winnen”.

Aan de wereldtop blijven
Waar Groener vaak observerend langs de lijn te zien was, waait met Thomsen een nieuwe wind. “Ze hebben geweldige resultaten geboekt met hun vorige coach”, blikt Thomsen nog even terug. “Wat belangrijk is, is dat als je de wereldtop bereikt het moeilijk is daar ook te blijven. Dus daar moeten we op trainen. En dat gaan we doen”.

“Ik sta te schreeuwen, ik verwacht veel van de speelsters”

Thomsen heeft, in eerste instantie, een contract tot 1 januari 2017. Op het EK in Zweden, dat in december gehouden wordt, krijgt Thomsen de kans zich te bewijzen. Echter: er wordt al gefluisterd over Tokio 2020. Mét de energieke Scandinavische langs de zijlijn.

Video-interviews
Vanavond zal Thomsen voor het eerst in actie te zien zijn op het Holland Handball Tournament in Eindhoven. Om 20:00 neemt ‘het grote’ Oranje het op tegen Nederland B. Handbal Inside zal aanwezig zijn om na de tijd te spreken met een aantal speelsters. De video-interviews zullen snel te zien zijn op de website.

De reportage van de NOS met de nieuwe bondscoach is hier te zien. Tevens wordt er gepraat met aanvoerster Dannick Snelder, Lois Abbingh en technisch directeur Sjors Röttger.

Advertentie