Skip to main content

Thomsen’s Denemarken vrijdagavond tegenstander in Göteborg

By 14 december 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Oranje treft Denemarken vrijdagavond in de halve finale van het EK in Zweden. Het wordt een bijzonder duel voor de Deense bondscoach van Nederland: Helle Thomsen. Om 18:15 klinkt het eerste fluitsignaal van het topduel in Göteborg.

Advertentie

In een onderling duel met Roemenië grepen de Deense dames het felbegeerde ticket voor de laatste vier. De Oost-Europese belager werd met 21-17 verslagen, waardoor de Scandinavische ploeg tweede eindigde.

Voor Nederlandse bondscoach Helle Thomsen wordt de halve finale heel bijzonder. Met Denemarken treft de tacticus haar eigen land. Als clubcoach behaalde Thomsen meerdere succesen in de Deense topcompetitie. In oktober werd de ‘pittige tante’ aangesteld als opvolger van Henk Groener.

gif maker

Noorwegen-Frankrijk
Noorwegen werd groepswinnaar van groep 2. Als lijstaanvoerder van groep 1 ontwijkt Nederland de titelhouder. De halve eindstrijd van Oranje is vanaf iets na zes uur live te zien op Ziggo Sport en de livestream van de EHF.

Groepsgenoot Frankrijk plaatste zich als laatste land voor de laatste vier van het Europees kampioenschap. Door een solide overwinning op Servië troefde de Olympisch finalist Duitsland af. Noorwegen en Frankrijk treffen elkaar vrijdagavond om 20:45 in het Scandinavium.

Zondag
De EK-finale is zondagavond om 18:00. Om 15:30 wordt er in Göteborg gestreden om het brons.

Handbal Inside Cadeau-tip!
Wat mag er volgens de kerstman dit jaar zeker niet ontbreken onder de kerstboom? Precies! Een cadeau-abonnement op het enige echt handbalmagazine van Nederland! Klik hier om te bekijken hoe ook jij Handbal Inside Magazine cadeau kunt doen.

Foto: EHF

Advertentie

Join the discussion 2 Comments

  • sex schreef:

    289339 201012You may find two to three new levels inside L . a . Weight loss and any 1 someone is incredibly crucial. Initial stage might be real melting away rrn the body. shed weight 25423

  • w88 schreef:

    598187 924987Echt tolle Seite. Rubbish bin eigentlich nur per Zufall hier gelandet, aber ich bin jetzt schon complete von der tremendous Seite beeindruckt. Gratuliere dazu!! Viel Erfolg noch durch der sehr guten Home-page mein Freund. 136845