Skip to main content

Thriller in Hongarije: FTC komt goal tekort, triple Györi

De Hongaarse competitie heeft een waanzinnig spannende slotronde gekend. Woensdagavond kroonde Györi zich tot kampioen. Belager FTC kwam één goal tekort voor de schaal.

Advertentie

Met ieder vijftig punten in de competitie gingen Györi en FTC de laatste speelronde in. In eigen huis kende de formatie van Groot en Broch weinig moeite met Bekescsabai: 39-14. Na de walk-over ging de aandacht naar het duel van runner-up FTC tegen Vaci.

Doelsaldo
In de wijk in hoofdstad Boedapest was het FTC van Snelder en Van der Heijden bezig aan een doelpuntrijke wedstrijd. Met een gelijk puntenaantal richtte FTC zich op het doelsaldo. Bij 42-24 klonk het laatste fluitsignaal, waarna het rekenen geblazen werd.

Met een verschil van één goal, een doelsaldo van 292 (860-568) om 291 (878-587), prolongeert Györi de titel. Zo zijn de druiven voor FTC bijzonder zuur. Snelder en Van der Heijden komen één treffer tekort voor de schaal.

Eindstand Hongaarse competitie:
1. Györi 26-50 +292
2. FTC 26-50 +291

Door het landskampioenschap hengelt Györi de imposante triple binnen. Eerder mochten Groot en Broch de Hongaarse beker en de Champions League omhoog houden.

Advertentie