Skip to main content

Throwback Thursday: Oranjedames in Rio

By 10 augustus 2017Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Een jaar geleden swingden de Oranjedames in Rio de Janeiro. Voor het eerst was een Nederlandse handbalploeg actief op de Olympische Spelen. Het werd een heerlijk handbalfeest. 

Advertentie

In Brazilië bereikte de ploeg van Henk Groener, ondanks een stroeve start in de poulefase, de halve finale. In een ware thriller moest Nederland buigen voor Frankrijk. De strijd om het brons moesten de Oranjedames, met meer dan een miljoen kijkers voor de tv, laten aan Noorwegen.

Kwartfinale
Het hoogtepunt tijdens de Olympische Spelen maakte Oranje mee in de kwartfinale. Als underdog nam Nederland het op tegen de groepswinnaar van de andere poule én vooral: thuisland. Brazilië. Een weergaloze Nycke Groot nam haar team bij de hand en onder toeziend oog van een hoop Brazilianen werd de opponent uitgeschakeld.

View this post on Instagram

JAAAAA! HALVE FINALE! ????

A post shared by Handbal Inside (@handbalinside) on

Tijdens het Olympische debuut greep Nederland nét naast eremetaal. Twee hele dikke weken maakte het land kennis met de strijdende Oranjedames en de handbalsport. Over drie jaar worden de Olympische Spelen gehouden in Tokio. We kunnen niet wachten.

Advertentie