Skip to main content

Thüringer HC van Hendrikse blijft schaduw van Duits kampioen

Het Thüringer HC van landgenoot Nathalie Hendrikse (foto) blijft in Duitsland de schaduw van koploper en titelhouder SG BBM Bietigheim.

Advertentie

De nummer twee van de competitie bleef afgelopen weekend het HSG Bad Wildungen Vipers van Tessa Bremmer voor: 33-26 (16-10). Met negen treffers had Hendrikse een mooi aandeel in de thuiszege van runner-up Thüringer HC. Namens de bezoekers kreeg Anouk Nieuwenweg vier streepjes achter haar naam.

Het gat met favoriet SG BBM Bietigheim blijft drie punten. De Duits kampioen scoorde een dag later op de vloer van TSV Bayer 04 Leverkusen bijna vijftig keer. Het werd 33-46 (18-24). Oranjedame Kelly Dulfer was bij acht doelpunten van SG BBM Bietigheim betrokken. De blondine vond het net vijf keer en gaf gisterenmiddag drie assists.

Plaats drie in Duitsland is voor Borussia Dortmund. De geel-zwarten, waar Henk Groener met een jaar heeft verlengd, rekenden in speelronde twintig af met BSV Sachsen Zwickau: 35-28 (20-13). Net als bij Oranje tijdens de interlandweek ontbrak Zoë Sprengers op het wedstrijdblad.

Top-3 Bundesliga:
1. SG BBM Bietigheim 19-38
2. Thüringer HC 19-35
3. Borussia Dortmund 19-27

Foto: Christian Heilwagen

Advertentie