Skip to main content

Thüringer HC wint in Dortmund, SG BBM Bietigheim als enige nog ongeslagen

By 9 november 2023Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Thüringer HC heeft gisteravond twee punten overgehouden aan de uitwedstrijd met Borussia Dortmund. Ook succes in de midweek voor koploper SG BBM Bietigheim en TSV Bayer 04 Leverkusen.

Advertentie

In het uur in Dortmund toonde Thüringer HC, nummer drie, zich sterker dan de formatie van Henk Groener. Na 12-17 werd het 25-33 voor de gasten waar Nathalie Hendrikse (foto) er drie uit drie maakte.

Namens de thuisploeg scoorde ook Harma van Kreij drie keer. In tegenstelling tot teamgenoten Tess Lieder en Zoë Sprengers is zij afgevallen voor het wereldkampioenschap dat eind deze maand begint.

Dekker en Dulfer
Door het resultaat is Thüringer HC HSG Bensheim/Auerbach tot op één punt genaderd. De verrassend runner-up in Duitsland ging gisteren voor het eerst deze competitie ten onder. In speelronde zeven klopte HSG Blomberg-Lippe HSG Bensheim/Auerbach met 28-26 (13-13).

Advertentie

Pas na 26-26 viel het kwartje de kant van de thuisploeg op. In de laatste drie minuten scoorde HSG Bensheim/Auerbach, waar rechterhoekspeler Sarah Dekker vier treffers maakte, niet meer en de thuisploeg twee maal.

Op bezoek bij laagvlieger BSV Sachsen-Zwickau kreeg SG BBM Bietigheim alleen in het openingskwartier tegenstand (9-9). Daarna liep de titelhouder uit naar 12-17 en uiteindelijk liefst 21-40. Kelly Dulfer scoorde vijf keer voor de ploeg die als enige in de Bundesliga nog ongeslagen is.

Plaats acht
Tot slot twee punten voor TSV Bayer 04 Leverkusen. De ploeg van keeper Lieke van der Linden en Fem Boeters rekende op eigen vloer af met het VfL Oldenburg van Pam Korsten: 29-25 (16-9). TSV Bayer 04 Leverkusen stijgt naar plaats acht in Duitsland.

Top-5 Bundesliga:
1. SG BBM Bietigheim 7-13
2. HSG Bensheim/Auerbach 7-11
3. Thüringer HC 7-10
4. HSG Blomberg-Lippe 7-10
5. Borussia Dortmund 7-10

Foto: Christian Heilwagen

Advertentie