Skip to main content

THW Kiel koopt doelman Wolff

Eerst was SC Magdeburg in de markt Duits international Andreas Wolff (33) van Kielce over te nemen, maar na weken speculeren is het zijn oude club THW Kiel dat veel geld heeft neergelegd de goalie terug te halen.

Advertentie

THW Kiel heeft het doorlopende contract van Wolff in Polen afgekocht. De keeper is voor vier seizoenen vastgelegd door zijn voormalige werkgever.

Tussen 2016 en 2019 stond de bijna twee meter grote doelman al bij THW Kiel onder de lat. “Ik ben erg blij met mijn terugkeer naar Kiel. Ik ken de stad, de club, een groot deel van het team en de speciale fans”, aldus Wolff op de website van de withemden. “Dat zal het voor mij gemakkelijker maken een herstart te maken.”

Niklas Landin
De Bundesliga-club heeft een slecht seizoen achter de rug. THW Kiel greep in het eerste jaar zonder Niklas Landin, in 2023 stapte de Deense topdoelman over naar Aalborg Håndbold uit zijn thuisland, naast alle hoofdprijzen.

Recordaanwinst Wolff werd tussen de palen bij Kielce vier keer kampioen van Polen. Enkele weken geleden was Wisla Plock de geel-blauwen in de nieuwe strijd om de schaal de baas.

Sterkste competitie ter wereld
Wolff besluit over zijn terugkeer: “Ik hou van de druk die je hebt bij THW Kiel en in de sterkste competitie ter wereld. Door mezelf in elke wedstrijd te meten met de besten, word ik nog sterker.”

Foto: FotoReza

Advertentie