THW Kiel prolongeert Bundesliga-titel na zenuwslopende slotronde

Even lang leek de Duitse titel naar SG Flensburg-Handewitt te gaan, maar door een spannende remise bij Rhein-Neckar Löwen is THW Kiel op doelsaldo opnieuw de beste ploeg van de Bundesliga.

Titelhouder THW Kiel had in de slotronde in Duitsland alle nodige moeite met subtopper Rhein-Neckar Löwen. Na 12-13 bij rust stonden de gasten zelfs even achter (23-22, 24-23 en 25-24).

Mark Bult
Ondertussen kende runner-up SG Flensburg-Handewitt op een punt achterstand van de titelhouder weinig moeite met het reeds veilige HBW Balingen-Weilstetten: 38-26 (24-12). Bij de thuisploeg waar oud-international Mark Bult de assistent is scoorde Hampus Wanne tien keer.

De ruime zege bleek voor SG Flensburg-Handewitt niet genoeg. In de SAP Arena tekende Miha Zarabec namens THW Kiel twee minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Het bleek na zenuwslopende slotminuten voldoende voor titelprolongatie.