THW Kiel uit beker geknikkerd, HSV en MT Melsungen met schrik vrij

By 4 oktober 2023Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Het was gisteren een spannende bekeravond in Duitsland. THW Kiel heeft in de derde ronde van de DHB Pokal het loodje gelegd terwijl Bundesliga-clubs HSV en MT Melsungen met de schrik vrij kwamen.

Op de vloer van grootmacht THW Kiel wist HSG Wetzlar een voorsprong bij rust (17-19) met succes te verdedigen: 31-32. Domen Novak (negen doelpunten), Lenny Rubin (acht) en doelman Till Klempe waren doorslaggevend voor de stuntende bezoekers.

Vier uit vijf
Ook een hete bekeravond voor HSV dat maar één goal meer maakte dan tweede Bundesliga-club ASV Hamm-Westfalen: 35-36 (18-18). Tegen zijn vorige club scoorde Oranjeheer Dani Baijens vier uit vijf. Ook bereidde de Rotterdammer een aantal treffers van HSV voor.

Dessau-Roßlauer HV 06 stond halverwege voor tegen de koploper van de Bundesliga MT Melsungen. De gasten poetsten een achterstand van vijf doelpunten (17-12) na de pauze weg. Pas acht minuten voor tijd maakte de formatie van assistent Arjan Haenen gelijk (27-27). Letse aanwinst Dainis Kristopans, in de zomer overgekomen van PSG, prikte in de tweede helft negen maal raak voor MT Melsungen.

Niko Blaauw
Landgenoten Tom Jansen, Anel Mahmutefendic en Rutger ten Velde hebben tevens de volgende ronde van de DHB Pokal bereikt. Waar VfL Gummersbach geen moeite kende met cupfighter Interaktiv Handball Dusseldorf-Ratingen (27-44) rekende het TuS N-Lübbecke van Ten Velde knap af met HBW Balingen-Weilstetten: 29-27.

VfL Lübeck-Schwartau heeft het in eigen hal niet gered tegen het hoger spelende SC DHfK Leipzig. Ondanks drie goals en evenveel assists van spelmaker Niko Blaauw ging de thuisploeg met 25-33 (17-19) de boot in waardoor het bekeravontuur er voor VfL Lübeck-Schwartau op zit.

Lemgo en Nordhorn
De laatste vier partijen in de derde bekerronde zijn vanavond. Zo spelen TBV Lemgo en HSG Nordhorn-Lingen thuis tegen respectievelijk Frisch Auf Göppingen en Bergischer HC.