Skip to main content

Tijsterman heeft leeg doek voor zich

By 3 december 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Tegen Puerto Rico gaat ook interim-bondscoach Monique Tijsterman haar eerste beurt op een eindtoernooi maken. Volgens de trainster van Oranje is het gemor over haar aanstelling verleden tijd.

Advertentie

Op het WK in Spanje volgt Tijsterman Manu Mayonnade op. Na twee en een half jaar is de Fransman na de teleurstellend verlopen Spelen vertrokken.

De aanstelling van Tijsterman deed nogal wat stof opwaaien. Routiniers hadden liever een coach met meer internationale ervaring gehad. “Volgens mij is dat uit de lucht”, vertelt Tijsterman tegenover de NOS.

Schone taak
Tijsterman heeft een leeg doek voor zich. “Het is achter ons, we hebben nu één focus. Dat is het WK. Aan mij de schone taak te laten zien dat ik andere, betere, kwaliteiten heb.”

Richard van der Made, verslaggever van de NOS, over Tijsterman als hoofdcoach op het wereldkampioenschap: “Een nieuw gezicht voor de groep is verstandig geweest, denk ik. Tijsterman heeft als grote voordeel dat ze veel speelsters heel goed kent. Ze is enorm ambitieus en gedreven om Oranje weer het vertrouwde gezicht terug te geven.”

Eventjes slikken
Zoë Sprengers, Yara ten Holte, Kelly Vollebregt. Vanavond tegen Puerto Rico mogelijke debutanten bij Oranje. Ook Tijsterman zal tijdens het horen van het volkslied wel eventjes slikken en daarna doorpakken. Een eerste indruk kan wonderen doen.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie