Skip to main content

Tijsterman wordt eerste vrouwelijke bondscoach van Oostenrijk

By 2 februari 2024Voorpagina

Een verrassende aanstelling: Monique Tijsterman (54) wordt de eerste vrouwelijke bondscoach ooit van de nationale damesploeg van Oostenrijk.

Advertentie

De voormalig bondscoach van de Oranjedames is door de bond van Oostenrijk (ÖHB) gepresenteerd als droomkandidaat. Tijsterman volgt Herbert Müller.

De 61-jarige Duitser en de ÖHB besloten vorige maand na het WK uit elkaar te gaan. Oostenrijk eindigde in december 2023 op een zuinige negentiende plaats. Nederland moest genoegen nemen met plek vijf.

Sonja Frey
Tijsterman had in 2021 nog het Nederlands team onder haar hoede. Daarvoor was ze op clubniveau ook actief voor onder andere LIONS en Dalfsen. Onlangs vertrok de Amsterdamse, die aan de wieg van de HandbalAcademie stond, bij het NHV om in Limburg aan het werk te gaan.

Grote dame bij Oostenrijk is Sonja Frey. De 30-jarige spelmaakster speelt in de Bundesliga voor Thüringer HC en heeft al bijna 100 interlands achter haar naam staan.

28 februari tegen Europees kampioen
Als organisator is Oostenrijk reeds geplaatst voor het aanstaande Europees kampioenschap. Eind deze maand laat Tijsterman zich voor het eerst in Oostenrijkse dienst zien. In Noorwegen doet de nationale ploeg vanaf 28 februari mee aan de EHF Euro Cup tussen Hongarije, het thuisland en buur Zwitserland.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie