Skip to main content

Titeldroom VZV blijft levend na nieuwe zege

By 5 maart 2020Eredivisie, Voorpagina

VZV heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de halve finale om de landstitel. De Noord-Hollanders boekten in acht dagen tijd twee zeges op competitiegenoot Borhave. 

Advertentie

De heenwedstrijd in Borne eindigde na een spannende eerste helft in 18-24 voor VZV. Tussen de play-offs door was de formatie van Rolf Schulte ook nog eens succesvol in Europa. In ’t Veld werd verrassend afgerekend met BM Granollers uit Spanje (25-26).

Gisteravond verscheen VZV opnieuw op het eigen parket. De return in de eerste ronde om de schaal stond op het programma. Bij 9-10 ging Borhave, dat zesde eindigde in de reguliere competitie, brutaal aan de leiding.

HandbaL Venlo
Nog voor het rustsignaal stelde de thuisploeg orde op zaken. Na 16-11 liep VZV uit naar 28-15. Bij 30-21 klonk het eindsignaal. Jeugdinternational Kim Molenaar hield met negen goals de titeldroom van VZV levend.

Advertentie

Bij de laatste vier gaat VZV het opnemen tegen HandbaL Venlo. VOC is de derde halve finalist. De titelhouder treft de winnaar van SEW tegen Quintus. Eerstgenoemde club is afgelopen weekend op voorsprong gekomen door met 25-23 te winnen.

Voor de lente
Voor Borhave zit het seizoen erop. Door de plaatsing voor de kampioenspoule speelde de brigade van Herman Keppels zich nog voor de start van de lente veilig in de eredivisie. Een jaar geleden waren de Overijsselaars nog veroordeeld tot het spelen tegen degradatie. Door de terugtrekking van provinciegenoot Dalfsen werd de beslissende play-down met toenmalige eerste divisionist Volendam geschrapt.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion 11 Comments