Skip to main content

Titelhouder BENE-League blijft pikken

Met de transfer van Sergio Rola van Visé naar Achilles Bocholt blijft de titelhouder van de BENE-League het aankoopbeleid van de afgelopen seizoenen trouw. De landskampioen van België shopt geregeld bij competitiegenoten.

Advertentie

Met overmacht plaatste Achilles Bocholt zich als koploper voor de Final4 van de BENE-League. De afgelopen drie seizoenen greep de formatie van oud-international van België Bart Lenders de titel in de grensoverschrijdende topcompetitie.

In 2016 eindigde Achilles Bocholt tijdens het finaleweekend nog buiten het podium op de vierde plaats. In een aantal seizoenen tijd heeft de Belgische grootmacht zich weten te ontpoppen tot ploeg die zich kan meten op het niveau van de EHF Cup. Naast dat een aantal trouwe krachten zich heeft opgewerkt tot international, lijkt ook het aankoopbeleid van Achilles Bocholt zijn vruchten af te werpen.

Nederlanders
Serge Spooren (Sporting Pelt), Ruben Roelants (Initia Hasselt) en Quinten Colman (Sasja en Bevo). Voorbeelden van opbouwspelers die via een competitiegenoot bij Achilles Bocholt terecht zijn gekomen. De nieuwe rechterhoekspeler uit Portugal Rola voegt zich in dat rijtje.

Naast Bjorn Alberts en Jordi Creemers sloten de afgelopen seizoenen nog eens twee Nederlanders aan bij Achilles Bocholt. Ook international Evert Kooijman (LIONS) en Martijn Meijers (Tongeren) staan onder contract bij het Bayern München van de BENE-League. Laatstgenoemde is herstellende van een zware knieblessure.

Foto: FotoReza

Advertentie