Skip to main content

Top-3 van Bundesliga blijft punten scoren

De top-3 van de Bundesliga heeft gisteravond opnieuw alle punten gescoord. Koploper SG BBM Bietigheim rekende in eigen huis af met VfL Oldenburg.

Advertentie

Het werd 36-30 voor de titelhouder. Het verschil werd voor rust gemaakt (21-13). Namens SG BBM Bietigheim was linkerhoekspeler Roos Daleman de meest productieve Nederlander.

Zeven assists
De van VOC overgekomen jongeling maakte tegen VfL Oldenburg, met Marloes Hoitzing op het wedstrijdblad, vier uit vijf. Kelly Dulfer scoorde twee keer en gaf tevens liefst zeven assists.

Achtervolger Borussia Dortmund heeft het uitduel met HSG Blomberg-Lippe overleefd: 30-33 (13-17). Namens de formatie van Henk Groener vond Zoë Sprengers vijf keer het net.

Nathalie Hendrikse
De laatste kanshebber om de schaal Thüringer HC zette gisteravond de grootste uitslag neer. Met het SV Union Halle-Neustadt van EK-ganger Maxime Struijs op bezoek werd het 38-25 (19-10). In het tenue van Thüringer HC maakte rechterhoekspeelster Nathalie Hendrikse vijf doelpunten.

Over een week komen Borussia Dortmund en Thüringer HC elkaar tegen. Er wordt op woensdag 11 januari in Dortmund gespeeld.

Top-3 Bundesliga:
1. SG BBM Bietigheim 10-20
2. Thüringer HC 11-20
3. Borussia Dortmund 11-18

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie