Skip to main content

Top-5: Deze aanwinsten gaan zich in de BENE-League laten zien

De bel van het einde van de pauze gaat bij veel BENE-Leagueclubs en de voorbereiding op het nieuwe seizoen nadert met rasse schreden. Deze vijf topspelers gaan zich na de zomer in de grensoverschrijdende topcompetitie laten zien.

Advertentie

5. Evan de Lange (Volendam)
Beste keeper van het EK voor B-landen. Jeugdinternational De Lange gaat met Geert Hinskens mee naar Volendam. Moet het gapende gat dat Rob Goudriaan (SC Magdeburg 2) en Dennis Schellekens (onbekend) achterlaten gaan opvullen. Aan potentie van de pas 17-jarige goalie geen gebrek.

4. Dennis Vesters (Aalsmeer)
Een van de topschutters van de eredivisie gaat zich in De Bloemhof laten zien. Vesters is langer dan twee meter en heeft in Utrecht een machtige linkerpoot ontwikkeld. Kan Aalsmeer nog wel eens plezier aan gaan beleven.

3. Jasper Ritzen (LIONS)
Thomas Dekker stopt en Luca van Straaten krijgt bij LIONS in Ritzen een geduchte concurrent. De Limburger maakte op de hoek bij promotiekandidaat KV Sasja veel indruk. Snel in de break, goed in de afronding.

Advertentie

2. Patrick Miedema (Hurry-Up)
Trainer/coach Joop Fiege heeft de ervaren passer die hij al een tijdje aan het zoeken is. Miedema heeft tien jaar bij HSG Nordhorn-Lingen achter de rug. De spelmaker neemt Bundesliga-routine mee naar Zwartemeer waar Erik Blaauw na één seizoen alweer zijn spullen heeft gepakt.

1. Jeffrey Boomhouwer (Aalsmeer)
Dé transfer van het jaar. EK-ganger Boomhouwer terug op het oude nest. Heeft het afgelopen seizoen in het tenue van Bergischer HC laten zien het nog lang niet verleerd te zijn. Aalsmeer heeft met Boomhouwer en Donny Vink op de linkerhoek een luxeprobleem.

Net niet in het lijstje: Jelte Hiemstra (LIONS), Lucas Schneider (Volendam), Max Voermans (Tachos), Nicolai Schoemaker (Hurry-Up) en Hidde van Oorschot (Aalsmeer).

Foto: Tina Kolthof

Advertentie