Skip to main content

Top-5: Deze Oranjemannen hebben een nieuwe club

De voorbereiding voor het seizoen 2022/2023 is in aantocht. Deze Oranjemannen hebben een nieuwe club.

Advertentie

5. Ephrahim Jerry (Tremblay-en-France)
Na één jaar in Zwitserland gaat Jerry het in Frankrijk proberen. De linkeropbouwer uit Noord-Brabant ruilt Kadetten Schaffhausen in voor Tremblay-en-France dat actief is op het tweede niveau van het land.

4. Rutger ten Velde (TuS N-Lübbecke)
Na het EK heeft Ten Velde bij TuS N-Lübbecke getekend. Van TuS Ferndorf naar de degradant van de Bundesliga waar de Oranjeheer op de linkerhoek de concurrentiestrijd moet aangaan met de clubtopscorer van TuS N-Lübbecke.

3. Tom Jansen (VfL Gummersbach)
Ook de rechteropbouwer van het Nederlands team gaat een stap maken. Als uitblinker bij TV Grosswallstadt, Jansen is in de race om de titel MVP van de tweede Bundesliga, gaat de lange schutter met kampioen VfL Gummersbach omhoog.

Advertentie

2. Niels Versteijnen (TBV Lemgo)
Al in december 2021 beklonken: de transfer van Versteijnen naar het hoogste niveau van Duitsland. Na goede jaren bij VfL Lübeck-Schwartau sluit de rechteropbouwer aan bij de club waar ook Niko Blaauw onderdeel gaat uitmaken van de hoofdmacht. Ook de captain van Oranje Bobby Schagen staat bij TBV Lemgo onder contract.

1. Dani Baijens (foto, HSV)
De goalgetter van Nederland heeft zich in Hongarije helemaal in de kijker gespeeld. Als nummer tien van Europa kon Baijens op interesse uit Duitsland rekenen en de Rotterdammer heeft gekozen voor Bundesliga-club HSV uit Hamburg.

Net niet in dit lijstje: Florent Bourget (Nancy), Jeffrey Boomhouwer (Aalsmeer) en Patrick Miedema (Hurry-Up).

Foto: Tina Kolthof

Advertentie