Top-5 vervolgt eredivisie met twee punten

By 11 december 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Na een pauze hervatte de eredivisie voor vrouwen afgelopen zaterdagavond. De top-5 heeft meteen weer twee punten gescoord.

In het nieuwe onderkomen in Amsterdam kende VOC opvallend weinig moeite met Velo: 30-19. Voor rust toonde de titelhouder zich machtig (15-5) waarna de tweede helft eentje voor de statistieken bleek. Morgen ontvangt VOC in de hoofdstad SEW.

De koppositie blijft voor HC Groot Venlo dat de derby van Limburg zaterdagavond won. In de eerste wedstrijd onder nieuwe trainer/coach Jo Smeets trok V&L aan het kortste eind: 17-28. Halverwege stond het al 9-12 voor de bekerwinnaar.

Mens en Van der Kroon
Ook VZV blijft het goed doen. Met Volendam op bezoek ging het voor de nummer drie op de ranglijst niet vanzelf. Met elf doelpunten maakte Jaimy Mens het de wit-roden tot 18-16 moeilijk. Daarna kwam VZV, waar Carmen van der Kroon acht keer scoorde, weer in het gewenste ritme: 32-24.

Plaats vier op het hoogste niveau is ook na speelronde twaalf voor Quintus dat laagvlieger PSV op visite kreeg. Na 17-15 na dertig minuten sloegen de wit-groenen in de openingsfase van helft twee toe (24-17). In Kwintsheul klonk bij 33-23 het laatste fluitsignaal.

Pas na 25-25
Kwiek maakt de top-5 compleet al moesten de Overijsselaars afgelopen weekend diep gaan tegen het nog puntloze E&O. Indy Hoogeveen bracht brutaal de ruststand in Raalte op 14-17 voor de bezoekers. Na de pauze kwam Kwiek – tien maal Floor Liefers, snel op gelijke hoogte (18-18) – maar pas na 25-25 sloeg de formatie van Jildou Dijkstra een beslissend gaatje: 30-28.

Het doelpuntrijke duel tussen SEW en DSVD is in 43-31 (21-15) geëindigd. Maaike Hemmer werd met tien doelpunten topschutter van het treffen in Noord-Holland. Namens de wit-blauwen kwam Lynn Holtman tot negen treffers.