Skip to main content

Topcoaches: Quintus aanwinst voor de BENE-League

De handballers van Koornneef/Quintus hebben dit seizoen maar één doelstelling: het bereiken van de Bene-League. De topcoaches van de clubs die al Bene-League spelen én Quintus-trainer René Zwinkels schatten de overlevingskansen in van de Westlanders in deze competitie.

Advertentie

MONIQUE TIJSTERMAN (COACH OCI/LIONS)
,,Belangrijk voor het spelen in de Bene-League is het hebben van een goede opleidingsvisie. Het klaarstomen van de jonge talenten. Daarnaast moet de club beschikken over een solide topsportprogramma. Die elementen zijn van essentieel belang. De wedstrijden in de Bene-League zijn van een ander niveau dan het spelen in de Nederlandse competitie. Hoger baltempo, meer fysieke kracht, mentale weerbaarheid. De spelers moeten willen investeren in meer trainingsuren. Daar hebben ze bij Quintus voor gekozen, dus dat biedt perspectief.”

MARTIN VLIJM (COACH TARGOS/BEVO)
,,Ik heb aan de wedstrijden van Quintus tegen ons een positieve indruk overgehouden. Quintus speelde goed handbal en de inzet was voorbeeldig. Ze proberen het met technisch handbal op te lossen. Daar hou ik van. Dat wij verder zijn met Bevo is logisch. Wij spelen al langer Bene-League en werken al jaren hard op dit hoge niveau. Quintus moet vooral doorgaan met het topsportplan dat ze hebben. Met wat versterkingen zou Quintus niet misstaan in de Bene-League. Een jonge, ambitieuze ploeg waaraan je ziet dat ze hogerop willen.”

JOOP FIEGE (COACH JMS/HURRY-UP EN BONDSCOACH)
,,Spielerisch mag Quintus zeker aanspraak maken op deelname aan de Bene-League. Ze hebben afgelopen weekend tegen ons ook weer prima gehandbald. En in de eerste wedstrijd hadden wij het ook niet makkelijk. De spelers stralen uit dat ze er voor gaan. Ook de keepers zijn van niveau. De uitdaging zit in het gebrek aan power en aan kilo’s. In het mannenhandbal is tegenwoordig power bijna belangrijker dan techniek. Daar moet Quintus nog wel een stap in maken. Al zijn ze daar hard mee bezig.”

Advertentie

RENÉ ROMEIJN (COACH FIQAS/AALSMEER)
,,Het is een goede zaak dat Quintus gaat uitkomen in de Bene-League. Quintus heeft de weg ingezet door meer te gaan trainen. Ze zijn ook meer gaan investeren om aan te sluiten bij de top. Dat kost wel tijd en geld om het te behalen met zo’n jonge ploeg. Maar de potentie is er en ze hebben ook de ambitie. Het zou een prima stap omhoog voor ze zijn.”

MARK SCHMETZ (COACH KRAS/VOLENDAM)
,,Quintus heeft op dit moment de meeste potentie van de drie clubs Tachos/E&O/Quintus. Het timmert behoorlijk aan de weg met hun topsportplan en de vele trainingsuren. Er staat nu een jonge ploeg waar veel potentie in zit en die alleen maar zal groeien als die Bene-League gaat spelen. Het zal een moeilijk jaar worden, maar wel een noodzakelijk leerjaar. Quintus wordt door hun topsportplan en de eventuele deelname aan de Bene-League ook aantrekkelijk voor jonge ambitieuze spelers uit de regio. Quintus kan in een jaar uitgroeien tot een volwaardige ploeg door de vele trainingsarbeid.”

RENÉ ZWINKELS (COACH KOORNNEEF/QUINTUS)
,,De Bene-League is voor Nederlandse begrippen hét podium. Iedere handballer probeert het hoogste te bereiken en wil daar dus spelen. Wij zijn deze weg ingeslagen en het is voor de vereniging een enorme uitdaging om bij de top te horen. Veel wedstrijden die meer publiek trekken en dus volle zalen. Dat is voor die gasten een enorme stimulans nog meer te investeren in zichzelf. Ook wordt de aantrekkingskracht naar buiten groter. Belangrijk naar sponsoren toe en om spelers te benaderen. We hebben voor de Bene-League een bredere selectie nodig, zo’n achttien man. Na twee jaar bouwen zou het mooi zijn die grote stap te zetten. We zijn er aan toe. Het gaat erom dat die gasten echt willen en dat ook laten zien.”

BELANGRIJK DUEL TUSSEN QUINTUS EN E&O
De eerste zes ploegen van de kampioenspoule komen volgend seizoen uit in de Bene-League met de zes beste Belgische teams. De top-5 Nederland is al bekend: Lions, Bevo, Hurry-Up, Aalsmeer en Volendam. Voor de zesde plaats komen nog drie teams in aanmerking.

6. Quintus 3 punten doelsaldo -52
7. E&O 3 punten doelsaldo -93
8. Tachos 2 punten doelsaldo -93

Quintus ontvangt concurrent E&O zaterdag om 21.00 uur in de Eekhouthal in Kwintsheul. De eerste wedstrijd in Emmen eindigde gelijk: 20-20. Eerder dit seizoen won Quintus thuis met 32-30. Het internationale topkoppel Ruud en Paul Geraets is aangewezen om het duel in goede banen te leiden.

Door: Peter Lotman, AD HAAGSCHE/WESTLANDSE COURANT
Foto: Luc van Leeuwen

Advertentie

Join the discussion 57 Comments