Skip to main content

Topschutter Schagen en Jerry geplaatst voor groepsfase EHF European League

Internationals Bobby Schagen, Niko Blaauw en Ephrahim Jerry hebben zich met respectievelijk TBV Lemgo en Kadetten Schaffhausen geplaatst voor de groepsfase van de EHF European League.

Advertentie

In de laatste kwalificatieronde wist TBV Lemgo waar Blaauw opnieuw bij de hoofdmacht mocht aansluiten ook de return van het IJslandse Valur te winnen. Na de nipte zege in Reykjavik (26-27), kon de partij in Duitsland bij rust (11-11) nog alle kanten op.

Zes uit zes
Schagen hielp TBV Lemgo over een dood punt heen. Door drie goals op rij van de linkspoot van Oranje liep de thuisploeg in het blauw-wit uit naar 25-21. Met zes uit zes tijdens de met 27-21 gewonnen pot kroonde Schagen zich tot Europese topschutter.

Ook landgenoot Jerry is door naar de groepsfase van de EHF European League. Kadetten Schaffhausen uit Zwitserland rekende tweemaal af met het Spaanse Fraikin BM Granollers: 36-33 en 27-32.

SC Magdeburg met Kay Smits
De loting vindt binnenkort plaats. De andere 22 clubs met een ticket zijn onder meer Benfica, het Franse Nantes, Wisla Plock, SC Magdeburg met Kay Smits, GOG uit Denemarken en AEK Athens.

Foto: FotoReza

Advertentie