Skip to main content

Topschutter Versteijnen blijft uit voorzorg thuis

By 27 december 2021Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Door knieklachten kan Niels Versteijnen (21) zich de aankomende dagen niet in het tenue van de nationale ploeg laten zien op de 4 Nations Cup in Gdansk.

Advertentie

Na overleg met de arts van de nationale ploeg heeft de rechteropbouwer van VfL Lübeck-Schwartau zich twee en een halve week voor het EK moeten afmelden voor de oefenstage in Polen. Terwijl Versteijnen in de tweede Bundesliga in vorm is.

Door het maken van 94 goals in 19 competitiewedstrijden mag de lange linkspoot zich de topschutter van VfL Lübeck-Schwartau noemen. Gisteren maakte Versteijnen er tegen HSG Nordhorn-Lingen (33-31 verlies) nog maar eens negen.

Vier linkspoten
De rechteropbouwer krijgt niet de kans zich ook bij het Nederlands team te bewijzen. Na veel uren op de vloer en fysieke ongemakken is besloten Versteijnen niet meer naar Gdansk te nemen. Ook positiegenoot Kay Smits ontbreekt de aankomende dagen uit voorzorg bij de Oranjemannen.

Bondscoach Erlingur Richardsson kan tegen oefenpartners Japan, Tunesië en Polen een beroep doen op vier linkspoten. Iso Sluijters, Tom Jansen, aanvoerder Bobby Schagen en Sander Visser zijn tijdens de 4 Nations Cup in Gdansk te bewonderen.

Alec Smit
Rechterhoek Alec Smit speelt in de midweek nog in Denemarken en sluit mogelijk pas na de jaarwisseling aan wanneer de nationale ploeg naar Zweden gaat om te oefenen tegen het thuisland. Op het EK in 2020 kreeg de multi-inzetbare Versteijnen na lang piekeren de voorkeur boven hoekspecialist Smit. In Trondheim wist Versteijnen tegen Letland te scoren.

Foto: FotoReza

Advertentie