Skip to main content

Topsportprogramma Aalsmeer deugt: A-junioren landskampioen

By 4 maart 2020Voorpagina

Twee jaar geleden startte Aalsmeer met een topsportprogramma binnen de jeugdopleiding. Het overtuigende landskampioenschap van de A-junioren toont aan dat de ingezette route deugt.

Advertentie

Met nog twee duels te gaan in de landelijke jeugddivisie is Aalsmeer niet meer in te halen door concurrent Tachos. De Noord-Hollande A-junioren, die worden gecoacht door oud-speler Wai Wong en Mark van der Ban, wonnen tot nu toe alle 24 competitieduels en hebben een doelsaldo van +374.

Het landskampioenschap van de A-jeugd van Aalsmeer komt niet uit de lucht vallen. Twee jaar geleden besloot de topclub te investeren in de jeugdopleiding. De trainingsintensiteit werd opgeschroefd en gediplomeerde trainers gingen aan de slag met individuele begeleiding.

Verschil kleiner
Ook het ingevoerde krachtprogramma heeft ervoor gezorgd dat het verschil tussen de jeugd en senioren kleiner is geworden. Meerdere jeugdspelers hebben weten te debuteren voor de verschillende seniorenteams van Aalsmeer op divisieniveau.

TBV Lemgo
Niko Blaauw, die zowel in de BENE-League als eredivisie het zwart van Aalsmeer draagt, heeft een transfer naar TBV Lemgo afgedwongen. Met acht jongens is Aalsmeer hofleverancier van Oranje U18.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion One Comment