Skip to main content

Tot maakt koploper BENE-League gek, eerste nederlaag LIONS

By 27 november 2021BENE-league, Competities, Voorpagina

Hurry-Up is de eerste club in de BENE-League die het pootje van koploper LIONS heeft weten te lichten. Met een een beresterke Boris Tot tussen de palen trokken de Zwartemeerders vanavond aan het langste eind: 31-27 (16-17).

Advertentie

Tot aan het uitduel in Drenthe had LIONS nog niet verloren. In de heenronde in de BENE-League morste de formatie van de Duitser Christopher Jauernik, die het tegen Hurry-Up moest stellen zonder de in quarantaine verblijvende schutter Joris Baart, alleen op bezoek bij Visé een punt.

Tegen Hurry-Up stonden de gasten uit Zuid-Limburg met 10-14 voor. Ids Eussen, Jasper Adams en Ivo Steins waren gevaarlijk voor het Zwartemeerse doel. Nog voor de onderbreking zorgde Sverre Jansen met een van zijn zes doelpunten voor de aansluiting (14-16).

Kroaat maakt verschil
Na de pauze ging het na 22-22 los. Met een draaibal zorgde Ronald Suelmann voor de eerste marge van twee van Hurry-Up (25-23). Het clubicoon stopte in de lente, maar helpt trainer/coach Joop Fiege na de blessure van Bernie Vermeer uit de brand.

Advertentie

In het slotkwartier maakte doelman van Hurry-Up Boris Tot het verschil. LIONS kwam bij 29-27 nog heel dichtbij, maar verder liet de Kroaat onder de Drentse lat het niet komen. Onder meer Steins, Rob Schmeits en Luca van Straaten – allen in de voorselectie van Oranje – misten oog in oog met Tot.

Verlies slikken
Na het laatste fluitsignaal werd er door de oranje-zwarten om Tot heen gehost. LIONS heeft voor het eerst een verliespartij moeten slikken. Hurry-Up vindt aansluiting bij het linkerrijtje.

“Dit was misschien wel mijn beste wedstrijd ooit”, lacht Tot na de tijd tegenover RTV Drenthe. “Ik heb ervan genoten. Vooral van mijn teamgenoten. Dit kan zo’n belangrijke overwinning voor ons zijn. Er zit veel meer in het vat.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie