Skip to main content

“De totale instelling was prima”

Vooraf hadden de handballers van Koornneef/Quintus gehoopt op een bonuspunt tegen Targos/Bevo. In de strijd om de zesde plaats die recht geeft op een ticket voor de Bene-League was dat zeer welkom. De Limburgse opponent werkte daar niet aan mee. Een analyse waarom de score met 21-33 nog hoog opliep.

Advertentie

AANVAL
In de beginfase bleef Quintus aardig in het spoor van Bevo. Met de 2-0 en 3-1 voorsprong hing er een stuntje in de lucht. Naarmate het duel vorderde, werd toch opnieuw duidelijk dat de Westlanders over te weinig power vanuit de tweede lijn beschikten. Linkshander Collin de Vette was goed op schot en speelde een prima wedstrijd. Door het niet beschikbaar zijn van Niels van Lier (gebroken duim) en het uitvallen van Mark Broers (enkel) was de schotkracht minimaal. Met jaloerse blikken werd gekeken naar het gemak waarmee de Limburgse schutters doel troffen.

VERDEDIGING
In de dekking staat het doorgaans wel goed bij de Heulse ploeg. Ook hier brak ditmaal het gemis van een aantal basiskrachten de thuisclub op. Reijgersberg, Van Lier en Verbraeken vormden tot voor kort een hecht middenblok. Zij ontbraken door blessures en daardoor was het verband uit de verdediging. Het ingrijpen was vaak te laat en het ontbrak enkele spelers ook aan fysieke kracht. De beide keepers Sven en Lars Hemmes kregen weinig steun van hun dekking, maar stopten desondanks nog aardig wat schoten.

HOEKEN
Mitchell Verbraeken en Alex Koop zijn linkshandige hoekspelers die veel scoren vanaf die positie en uit de snelle tegenaanval. Het gemis van het tweetal zorgde voor minder dreiging uit de hoeken, waardoor Bevo compacter in het centrum kon verdedigen. Met de fitte spelers erbij, vormen de hoeken geen probleem bij Quintus.

Advertentie

FYSIEKE KRACHT
Duidelijk werd opnieuw dat de huidige Bene-League teams over veel meer kracht beschikken. Het gemak waarmee zij gaten in de verdediging forceerden, was illustratief voor het krachtsverschil. Maar ook in de verdediging pakten de Limburgers de zaken stevig aan. Quintus is met zes keer trainen, waaronder krachttraining, op de goede weg, maar zal nog flink moeten bijspijkeren om op dat niveau te komen.

ERVARING
Aan het spel van Bevo viel duidelijk af te lezen, dat de ploeg van de succesvolle coach Martin Vlijm al veel partijen op het hoogste niveau heeft gespeeld. De Limburgers gingen makkelijker om met de wisselende spelsituaties. Het baltempo was hoger en de handelingssnelheid doortastender. Als het erop aan kwam, reageerden ze juist een tikkeltje alerter. Geen wonder met een aantal ervaren internationals in de ploeg.

CONCLUSIE
Quintus hoeft zich niet te schamen. De inzet was voorbeeldig. De Limburgse coach Vlijm was positief: ,,Quintus speelt goed handbal. Ze proberen het technisch op te lossen. Dat wij verder zijn, is logisch. Maar Quintus zou met wat versterking niet misstaan in de Bene-League. En René Zwinkels van de Heulse formatie: ,,Ondanks de hoge uitslag ben ik over een aantal zaken tevreden. Bij enkele spelers had ik meer strijdlust verwacht nu ze een kans kregen. Maar de totale instelling was prima.”

Doelpunten Quintus: Collin de Vette (6), Ard Vollebregt (4), Lex Dofferhoff (2), Roald Stuiver (2), Dean van Haeren (2), Mark Broers, Chris de Bakker, Bob Kouwenhoven, René de Bakker en Wesley Roeleveld.

Bij Bevo waren Robin Jansen en Pim Augustinus met zeven doelpunten en Sonni de Jonge met vijf de beste schutters.

WEDSTRIJDRAPPORT
Amusementswaarde (***) : Het krachtsverschil was te groot om er een boeiend kijkspel van te maken. Quintus werkte hard, liet goed spel zien, maar het ervaren en makkelijk schietende Bevo was te sterk. Bij de Limburgers viel er genoeg te genieten.

Scheidsrechters (****): De arbiters Laurens van Kessel en Jos Markus floten onberispelijk. Het was een sportieve wedstrijd, dus echt moeilijk was het niet voor dit ervaren koppel. Bijna geen tijdstraffen en geen opstootjes of andere vervelende incidenten. Maar ook dat is vaak de verdienste van een goed scheidsrechterskoppel.

Beste spelers: Bij Quintus stak Collin de Vette er met zijn schoten bovenuit. Hij speelde gedreven, ook in de verdediging. Bij Bevo was het een genoegen doelman Bart Ravensbergen weer aan het werk te zien. Hij hoefde niet alles uit de kast te halen, maar liet opnieuw zien van topniveau te zijn.

Door: Peter Lotman, AD/HC
Foto: Paul Vis, Handbalfoto.nl 

Advertentie

Join the discussion 13 Comments