“Training voor m’n ogen waardoor m’n reactie beter wordt”

Waar de terugkerende Jasmina Jankovic uit voorzorg op de tribune moest plaatsnemen, keepte concurrent Marieke van der Wal wel. De 36-jarige doelvrouw wil koste wat kost naar de Olympische spelen. Daarvoor heeft ze een trucje.  

Advertentie

“Ik wil heel graag naar Rio”, laat Van der Wal weten aan presentator Bas van Veenendaal van Ziggo Sport. “Dan wil je alles laten zien. Als je de kans krijgt, dan moet je die pakken. Heb op zich aan deze wedstrijd een goed gevoel over gehouden”. De sluitpost van Quintus, die tegen V&L haar laatste wedstrijd in competitieverband speelde, kwam tegen Oostendrijk in de tweede helft binnen de lijnen. Onbetwiste nummer één Tess Wester stond het eerste bedrijf onder de lat.

Eens per week op de atletiekbaan
Ik ben sinds een paar maanden druk bezig met voeding en meer training”, biecht de international op. Op deze manier hoopt Van der Wal dat Groener zijn oog laat vallen op de Delftse. “Techniek is niet veel meer aan te verbeteren, dus dan ga je andere wegen zoeken. Één keer in de week sta ik op de atletiekbaan voor looptraining en voor m’n ogen ga ik naar de opticien. Die heeft training voor m’n ogen, waardoor m’n reactie beter wordt. En focus. Kan de bal daardoor beter verwerken”. 

“We gaan voor goud in Rio”

Wanneer Van der Wal haar koffers officieel mag pakken voor het huzarenstukje van haar rijke carriere, dan heeft de ploeg maar één doel. “We gaan voor goud in Rio”, verklapt ze op televisie. “Dat hebben we uitgesproken. Het wordt heel lastig, want we hebben veel sterke tegenstanders. Maar die kans is wel aanwezig en daar gaan we alles aan doen. Kijk naar het WK”.

Drie keepers naar Rio?
Overigens liet Henk Groener weten te twijfelen aan het aantal keepers dat de staf mee wil nemen naar de Olympische Spelen. De kans is aanwezig dat de bondscoach naast Wester zowel Van der Wal als Jankovic meeneemt naar Zuid-Amerika. “Met twee keepers is het risico dat als er eentje geblesseerd raakt, dat je nog maar één over hebt. We zullen het wel horen”, voegt de ervaren doelvrouw toe.

Foto: Ziggo Sport

Advertentie

Join the discussion 16 Comments