Skip to main content

Transfer Kooij is grensoverschrijdende constructie

Lars Kooij vertrekt per direct naar TM Tonder. De nieuwe club van de oud-jeugdinternational is actief in de eerste divisie van Denemarken en werkt samen met SG Flensburg-Handewitt. 

Advertentie

In de zomer van 2018 maakte Kooij de overstap van Aalsmeer naar de jeugdopleiding van SG Flensburg-Handewitt. In Duitse dienst werd de lijnspeler bij de A-junioren landskampioen.

Met de resereveploeg degradeerde Kooij uit de derde Bundesliga. Door zijn transfer naar TM Tonder komt hij weer op het gewenste niveau te spelen. De nieuwe club van de oud-speler van Aalsmeer is actief in de Deense eerste divisie.

Academie
TM Tonder en SG Flensburg-Handewitt, waar oud-international Mark Bult assistent bij de hoofdmacht is, werken samen. Door de grensoverschrijdende constructie kan Kooij blijven wonen en trainen op de academie van de Duitse topclub.

Niels Versteijnen
Door de gang van Kooij speelt er geen landgenoot meer voor SG Flensburg-Handewitt. Dani Baijens (TBV Lemgo) en Niels Versteijnen (VfL Lübeck-Schwartau) vonden via de landskampioen van Duitsland een nieuwe club. Laatstgenoemde is door het dubbele speelrecht nog wel inzetbaar voor SG Flensburg-Handewitt.

Foto: Ils Pattipeilohy

Advertentie