Skip to main content

‘Transferhammer’ in Zwartemeer: Ribeiro sluit aan

By 9 juli 2020BENE-league, Voorpagina

Hurry-Up heeft daadkrachtig toegeslagen op de transfermarkt. De ervaren Portugees Ulisses Ribeiro (29) komt naar Zwartemeer.

Advertentie

De linkerhoekspeler komt over van Madeira SAD uit zijn thuisland. In 2018 was Ribeiro al eens in Drenthe toen Hurry-Up het in de achtste finale van Challenge Cup moest afleggen tegen de Portugese club. In dat seizoen tekende Ribeiro voor veertig goals in Europa.

Ribeiro staat bekend als spectaculaire speler en is efficient in de afronding. Trainer/coach Joop Fiege is blij met de komst van de hoekspeler: “Ik vind het geweldig dat we een speler van zijn kaliber hebben weten te strikken. Ulisses is razendsnel en goed in de afwerking.”

Sven Suton
Via landgenoten Tiago Azenha en José Rolo, die Hurry-Up na één seizoen noodgedwongen moet verlaten, kwam het contact met Ribeiro op gang. In het seizoen 2013/2014 was Joao Jacob Ramos de eerste Portugees in Zwartemeerse dienst. Later stapte de linkeropbouwer over naar LIONS waar hij nog altijd in onder contract staat.

Hurry-Up in 2018 in actie tegen de vorige club van nieuweling Ribeiro: Madeira SAD.

Sven Suton gaat Hurry-Up verlaten. Na twee seizoenen trekt de Kroatische spelmaker, die in Zwartemeer nooit onomstreden is geworden, naar Frankrijk.

Vierde
Ribeiro is de vierde nieuweling bij de BENE-Leagueploeg. Eerder sloten Noah van Wieringen (Volendam 2), Sverre Jansen (Tongeren) en Bernie Vermeer (Quintus) aan. Spelers als Petar Puljic, René Jaspers en captain Ronald Suelmann hebben hun aflopende verbintenis bij Hurry-Up verlengd.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie