Skip to main content

Transferstop-10: Smits ruilt, Duitsland in trek en BENE-Leagueverrassingen

Een drukke transferlente is achter de rug. Oranjeheren en ook andere landgenoten hebben een volgende club gevonden. Een lijstje.

Advertentie

10. Twan Klompé
Volendam heeft zich versterkt met een topschutter uit de eredivisie. Jeugdinternational Twan Klompé is toe aan de volgende stap en gaat het vanaf het nieuwe seizoen in de BENE-League proberen.

9. Martijn Poot
Nog een speler van Hellas die zich in de grensoverschrijdende topcompetitie moet bewijzen: Martijn Poot. De opbouwer maakte nog meer goals dan zijn teamgenoot in Den Haag en is zo op de radar van het Hubo Handbal van Peter Portengen gekomen.

8. Bartek Konitz
Ook Bartek Konitz sluit aan bij de Belgische fusieploeg. De oud-international moest weg bij Sporting Pelt en heeft bij competitiegenoot Hubo Handbal onderdak gevonden.

Advertentie

7. Florent Bourget
De voorlaatste transfer naar de BENE-League in dit overzicht: Florent Bourget naar Visé. Na een jaar in Frankrijk en bij het Griekse Olympiacos gaat de spelmaker dichterbij zijn thuisland spelen.

6. Lars Kooij
Van ASV Hamm-Westfalen naar derde Bundesliga-club TV Emsdetten. Oranjeheer Lars Kooij ziet voldoende mogelijkheden bij de groen-zwarten. Ook actief bij TV Emsdetten is landgenoot Robin Jansen.

5. Kaj Geenen
Pas net rond: Kaj Geenen kiest voor VfL Lübeck-Schwartau. Na een sterk debuutseizoen in de hoofdmacht van Bevo maakt de linkerhoekspeler al de stap naar de tweede Bundesliga. Geenen debuteerde in maart voor de A-ploeg.

4. Ephrahim Jerry
Wat volgt is een transfer die de BENE-League heeft laten trillen. Ephrahim Jerry keert terug in de BENE-League en trekt het oranje-zwart van bekerwinnaar Volendam aan. Hij komt over van het Franse Tremblay-en-France dat bijna kampioen op het tweede niveau werd.

3. Niko Blaauw
Na jaren bij TBV Lemgo wil Niko Blaauw bij VfL Lübeck-Schwartau een grotere rol van betekenis spelen. Kan de middenopbouwer zich weer terug in het Nederlands team werken?

2. Bart Ravensbergen
Na een sterk WK en jaar in de tweede Bundesliga, onder de lat van HSG Nordhorn-Lingen kwam Bart Ravensbergen tot het hoogste stoppercentage van de competitie, is de beloning daar voor de Oranjeheer. Ravensbergen wordt de nieuwe nummer één van Bundesliga-club Frisch Auf Göppingen.

1. Kay Smits
Al een jaar rond: Kay Smits van SC Magdeburg naar SG Flensburg-Handewitt. Van de Champions League-club naar de subtopper. Kan rechteropbouwer Smits na een weergaloos competitieslot in Europa de club waar Mark Bult de assistent is weer titelfavoriet maken?

Foto: FotoReza

Advertentie