Skip to main content

Transfertop-10: Meerdere keepers wisselen, Wester keert terug

Oranjedames en jeugdinternationals zijn van club gewisseld en dragen vanaf de zomer een ander tenue. De tien toptransfers op een rijtje

Advertentie

10. Jessie van de Ruit
De spelmaker van VOC heeft haar eerste club in het buitenland gevonden. Van de Ruit gaat voor Bundesliga-club HSG Bad Wildungen Vipers spelen waar landgenoot Tessa Bremmer aan het roer staat.

9. Claudia Rompen
Rompen blijft in Denemarken, maar gaat wel van club wisselen. Na een seizoen bij Horsens staat ze vanaf het nieuwe seizoen bij competitiegenoot Viborg HK onder de lat.

8. Bianca Schanssema
Nog een doelvrouw die een ander tenue gaat dragen. Via eredivisionist Quintus komt Schanssema, uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de eredivisie, in Denemarken terecht. Bij København Håndbold heeft ze een meerjarig contract ondertekend en komt ze Kim Molenaar tegen.

Advertentie

7. Tamara Haggerty
Na een jaar afwezigheid laat Haggerty zich weer in de Champions League zien. De cirkelspeelster is de nieuwste aanwinst van DVSC Schaeffler dat als nummer drie van Hongarije een wildcard voor het kampioenenbal heeft gekregen.

6. Kelly Vollebregt
Vollebregt gaat het in de EHF European League proberen. Na een succesvolle periode in het oranje-wit van Odense Håndbold, zo werd de Zuid-Hollandse landskampioen, gaat de rechterhoekspeler van Oranje verhuizen naar Frankrijk. Bij Neptunes de Nantes wordt oud-bondscoach Helle Thomsen de trainer van Vollebregt.

5. Nikita van der Vliet
Opgevallen bij competitiegenoot Nykøbing en zo sluit Van der Vliet in de zomer aan bij topclub Odense Håndbold. Bij de Denen lonkt de entree van de blondine in de Champions League.

4. Rinka Duijndam
De meest verrassende transfer: Duijndam naar Györ. Na een opvallend jaar in Noorwegen bij Sola HK heeft de meervoudig winnaar van de Champions League Duijndam opgepikt en aan het keepersgilde toegevoegd.

3. Tess Wester
Wester gaat weer beginnen! En wel bij Borussia Dortmund. Na een seizoen afwezigheid maakt de doelvrouw in Duitsland haar rentree binnen de lijnen. Is Wester een optie voor het WK in december?

2. Yara Ten Holte
Van de subtop naar de top. Ten Holte, die bij Borussia Dortmund is uitgegroeid tot steunpilaar, is er klaar voor en heeft bij Odense Håndbold getekend. Daar wordt Ten Holte teamgenoot van meerdere Oranjedames.

1. Lois Abbingh
Na Rostov-Don en Odense Håndbold heeft een nieuwe topclub Abbingh ingelijfd. De ervaren linkeropbouwer van het Nederlands team gaat haar kunsten in Noorwegen bij Champions League-winnaar Vipers Kristiansand vertonen.

Foto: FotoReza

Advertentie