Skip to main content

Trooster in Bremen: “Vooral het avontuur spreekt me aan”

By 11 augustus 2020september 18th, 2020Achtergrond, Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Niet geld of roem is de reden van Danique Trooster (19) om in het buitenland te spelen. De jeugdinternational hoopt bij Werder Bremen levenservaring op te doen. 

Advertentie

Trooster staat aankomend seizoen niet meer onder de lat bij DSVD in de eredivisie. Met Werder Bremen, waar landgenoot Robert Nijdam de hoofdtrainer is, gaat de talentvolle goalie uitkomen in de tweede Bundesliga. “Nadat Robert de HandbalAcademie verliet heb ik altijd contact met hem gehouden. Voor mij was het na vier jaar tijd Papendal te verlaten”, legt Trooster haar overgang uit.

Via Borhave en kort bij Bentelo kwam Trooster in 2017 bij DSVD terecht. Met de club uit Deurningen maakte ze promotie naar de eredivisie mee. “Ik wil beter worden, maar geen overhaaste stappen maken. Ik ben een nuchtere Tukker, denk ik. Ik denk dat de tweede Bundesliga bij me past en hoop de aankomende seizoenen veel speeltijd te krijgen.”

Écht alleen
Bij Jong Oranje speelt Trooster samen met speelsters als Sarah Dekker, Nikita van der Vliet en Britt van der Baan. Zij mikken op groot succes in Duitsland en Denemarken. Trooster steekt anders in elkaar: “Het was niet per se de planning nu al naar het buitenland te gaan, maar de kans deed zich voor. Het leek me heel vet. Vooral het avontuur spreekt me aan.”

Advertentie

“Als ik ergens moeite in steek en dan resultaat zie, word ik blij”

“Ik vind het heel vet dat ik dit mag meemaken. Het verschil met Papendal is enorm. De trainingsbelasting is gelijk, maar daar waren altijd mensen om me heen me te helpen. Van vroeg tot laat. In Bremen ben ik écht alleen. Het is alsof ik iedere dag op avontuur ben”, klinkt het opgetogen vanuit haar appartement in de Duitse stad. 

Robert Nijdam
“Ik denk dat ik wel talent heb, maar dat ik vooral hard werken wil”, gaat Trooster verder. “Dat vind ik het allermooiste wat er is. Hard werken voor iets dat ik graag wil. Dat zit in mij als mens. Als ik ergens moeite in steek en dan resultaat zie, word ik blij. Meer halen uit wat ik al doe.”

Op de HandbalAcademie werkten Trooster en Nijdam al enige tijd samen. De jonge doelvrouw is lovend over de oud-jeugdbondscoach. “Robert is een vakman. Hij weet precies wat hij wil en maakt dat duidelijk aan het team. Hij kan dat goed neerzetten. Daarnaast is hij ook individueel sterk. Hij is duidelijk en zegt waar het op staat, dat kan ik erg waarderen. Dat heb ik liever dan wanneer iemand aardig is in je gezicht, maar achter je rug om iets anders zegt. Robert durft dingen recht in m’n gezicht te vertellen.” 

Stukje levenservaring
“Ik zie de stap naar Bremen als een enorme uitdaging. Alles is helemaal nieuw en onbekend. Je wordt even in het diepe gegooid. Dat vind ik heel interessant”, besluit Trooster. “Natuurlijk is het uiteindelijke doel het Nederlands team halen en voor een topclub spelen, maar ik heb dat pad nog niet uitgestippeld. Ik wil beter in het doel worden, maar me ook als mens ontwikkelen. Ik zie deze stap dan ook als een stukje levenservaring opdoen.” 

Trooster opent het seizoen in het groen van haar nieuwe club Werder Bremen in september. SG 09 Kirchhof is de eerste opponent.

Foto: Oliver Baumgart/Hansepixx

Advertentie