Skip to main content

“Trots dat we er maar met één afgaan”

By 17 januari 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Aanvoerder van Oranje Bobby Schagen (31) vertelt tegenover NOS Sport dat hij baalt van de nipte nederlaag tegen IJsland (29-28), maar vooral ook trots is op de ontwikkeling van de Oranjemannen.

Advertentie

In poule B is IJsland op vier punten gekomen en moet Nederland dinsdagavond van Portugal winnen om door te gaan naar de hoofdfase van het EK. “Het zat er net niet in. We hebben teveel kleine foutjes gemaakt. Dan glijden we uit of ‘verstuiteren’ we ons. Dat bestraft IJsland meteen”, is de analyse van Schagen.

Met vier doelpunten vanuit de rechterhoek scoorde de speler van TBV Lemgo een knappe voldoende. “Tegen dit soort landen wordt het op details beslist. Ben trots dat we er maar met één afgaan. Dat zag er bij vijf verschil even anders uit. We bleven rennen en vechten.”

Schagen vervolgt: “Dit was een goede, volwassen wedstrijd met verbeterpunten. Dat zegt iets over de ontwikkeling die we als team doormaken. De teleurstelling overheerst nu, maar we moeten snel focussen op de volgende. We hebben het in eigen hand.”

Lees ook: Opdracht van Oranje is helder: Winnen van Portugal

Foto: FotoReza

Advertentie