Skip to main content

Trots VZV klaart klus in Italië

By 9 februari 2020Voorpagina

VZV heeft in Italië de laatste acht van de Europese Challenge Cup bereikt. Onder toeziend oog van 75 meegereisde fans uit ’t Veld werd SSV Brixen Südtirol voor de tweede keer in acht dagen geklopt. 

Advertentie

In het heenduel in Noord-Holland zegevierde eredivisionist VZV met 29-24. Tijdens de return nam de formatie van Rolf Schulte na de pauze (7-9) afstand van de thuisploeg.

Na 16-16 sloeg VZV via uitblinkster Kim Jimmink, topschutter van de avond met zeven doelpunten, een gaatje (17-21). SSV Brixen Südtirol was niet bij machte een laatste keer terug te komen. Na het laatste fluitsignaal vierden ploeg en supporters een feestje op en naast het veld.

Trots
“Zo trots. Een hele belevenis”, vertelt trainer/coach Schulte na de 20-26 uitoverwinning in Brixen. “Er waren veel supporters meegereisd naar Italië. 75 in totaal. Dat heb ik bij nog geen enkele club meegemaakt. Ongekend.”

De kwartfinale van de Challenge Cup is door VZV, dat een week geleden de eerste Europese zege in de clubhistorie boekte, bereikt. De loting volgt snel. Volgende week staat voor de rood-witten de slotronde in de eredivisie op het programma. In de lente volgt de titelstrijd.

Derde 
Met HandbaL Venlo en VOC deelt VZV de koppositie. Op doelsaldo staan de Noord-Hollanders derde. De top-2 slaat de eerste ronde van de play-offs over.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie