Skip to main content

“Niemand denkt dat je kampioen wordt en uiteindelijk word je kampioen”

Voor de buitenwacht was Succes Schoonmaak/VOC in alle opzichten de topfavoriet voor de titel. Zelfs na de verloren tweede finalewedstrijd van vorig weekend in Dalfsen twijfelde nog altijd niemand aan de win-kansen van VOC. En toch liep het zondag in Amsterdam allemaal anders.

Advertentie

Sercodak/Dalfsen kwam, zag en overwon. Tegen alle verwachtingen in. Zelfs bij Dalfsen zelf kwam het kampioenschap als een verrassing. Zo bleek uit de verschillende reactie direct na de wedstrijd.

Peter Portengen vertelt aan RTV Oost: “Dit is wel een bijzonder kampioenschap. Je wordt derde in de competitie. Mensen geven eigenlijk niks voor je, je hebt een jong team. Van te voren denkt niemand dat we kampioen worden en uiteindelijk wordt je dan gewoon kampioen, ja weet je, waar gaat dit over!?

Ook afscheidnemende Yara Nijboer liet weten verrast te zijn door het kampioenschap: “Ik ben zo blij, dit had ik absoluut niet verwacht uiteindelijk. Ik heb eigenlijk niet zo op de score gelet, maar om dan zo te winnen is echt geweldig” aldus een uitzinnige Nijboer.

Meer interviews zijn terug te zien via de website van RTV Oost.

Advertentie

Join the discussion 4 Comments