Skip to main content

Trouwe clubmensen nemen afscheid

In de laatste reguliere speelronde in de HandbalNL League hebben naast Ronald Suelmann van Hurry-Up nog een aantal trouwe clubmensen afscheid genomen.

Advertentie

Bij Bevo is Max de Lange (28) uitgezwaaid. In 2011 kwam de gaatjesvuller bij de Panningse hoofdmacht. Even speelde hij in België voor Kreasa Houthalen, maar in 2019 keerde De Lange terug in De Heuf.

Tegen LIONS, 26-30, speelde hij zijn laatste partij in het geel-blauw. Tegenover L1 verzekerde De Lange als supporter bij Bevo terug te keren: “Voor de gezelligheid, de jongens hier. Het zijn allemaal bekenden. Ze zijn nog niet van mij af.”

Diego Jacobs
Tijdens Volendam – Aalsmeer (20-23) kwam de 32-jarige Diego Jacobs na twaalf seizoenen namens de thuisploeg voor het laatst binnen de lijnen. “Het is een heel groot deel van m’n leven geweest. Het doet wat met me, ja”, vertelt Jacobs tegenover NH.

Advertentie

“Vanaf m’n achttiende ben ik hier”, besluit Jacobs die één jaartje voor LIONS speelde. “De bekerfinale in 2019, ik scoorde één keer, was een hoogtepunt. Ik vond het ook heel mooi om in de basis van een BENE-Leagueteam te staan. Ik kom van een lager niveau. Dat is wel fijn.”

Emotioneel
In Zwartemeer was het gisterenmiddag Ronald Suelmann (31) voor en na. De aanvoerder stopt na liefst vijftien seizoenen bij Hurry-Up en hield het na de 26-20 zege op Quintus net droog. “Het is afgelopen”, vertelt een emotionele Suelmann voor de camera van RTV Drenthe.

“Ik was al langer aan het twijfelen. Nu is het goed. Ik ben blij dat dit de laatste was”, legt de rechteropbouwer uit. Op verzoek van Hurry-Up zette de vader van Jolien en Stijn nog een aantal seizoenen door. “Ik denk dat heel veel mensen niet weten hoe zo’n belasting dit is.”

Hoiting en Janssen
Bij LIONS laat het afscheid van ervaren krachten Luuk Hoiting en Lino Janssen nog even op zich wachten. De Zuid-Limburgse fusieclub speelt op 5 juni de eerste wedstrijd van de best-of-three om de landstitel. Aalsmeer is in Sittard de opponent.

Foto: FotoReza

Advertentie