Skip to main content

Trouwe De Bok: “Er is geen ontsnappingsmogelijkheid meer”

Als oudste van de ploeg blijft Ruben de Bok (30) tenminste nog één jaar langer bij Houten. Aanstaand weekend spelen de geel-zwarten met eredivisiekampioen BFC om de plek in de BENE-League. “Nu móéten we.”

Advertentie

De tweeluik met de Limburgers start zondagmiddag in The Dome. “De belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Nu ik net heb verlengd wil ik ook weer in de BENE-League uitkomen”, vertelt De Bok. “We moeten dealen met heel andere druk.”

“In de BENE-League proberen we iedere wedstrijd te stunten. Je weet dat de play-offs er nog aankomen en dat is je escape. Tegen BFC is dat heel anders. Er is geen ontsnappingsmogelijkheid meer. Als je verliest kun je in de eredivisie weer van voor af aan beginnen.”

Technische fouten en missers
Vijf jaar geleden trok de Arnhemmer het tenue van Houten aan. “Ook in mijn eerste seizoen speelden we in de BENE-League, maar degradeerden meteen. Toen liep de hele ploeg leeg. Daarna is de club gaan bouwen met jeugd en eigen jongens”, legt De Bok uit. “Houten is niet meer de club die zo maar jongens ergens wegtrekt.”

Advertentie

“Het gevoel richting de wedstrijden met BFC is goed. Natuurlijk hebben we heel veel verloren, maar daar ook van geleerd”, vervolgt de schutter. “We moeten minder technische fouten en missers produceren. In de BENE-League konden we soms wel vijftig minuten mee met goede tegenstanders, maar kostte een dipje van een minuut of tien ons de kop. Daar kwamen we vorig seizoen in de eredivisie mee weg, maar dat is op een niveau hoger heel anders.”

Rek in de ploeg
Samen met doelman en nieuwe penningmeester van Houten Richard Meinicke hoort De Bok bij de ‘oudjes’ van de Utrechters. “Ik zit goed. Ben ook geen clubhopper”, deelt hij. “Er zit nog rek in deze ploeg. De kern blijft en als goede, jonge gasten hier langer blijven, zie ik Houten hoger eindigen. Ik hoop dat we dat na de zomer in de BENE-League kunnen uitbouwen. Dan moeten we er vanaf dit weekend staan. Nu móéten we.”

Na de wedstrijd van zondagmiddag valt een week later de beslissing in Beek. Er wordt op 2 juni om 14:00 gespeeld op de vloer van uitdager BFC.

Foto: FotoReza

Advertentie