Skip to main content

Tussenevaluatie BEN-League: Verrassing, one-to-watch en tegenvaller

By 29 december 2022BENE-league, Competities, Voorpagina

Aan het eind van 2022 na zeventien wedstrijden een tussenevaluatie van de BENE-League. Wie zijn bij journalisten opgevallen?

Advertentie

Tom van der Wilt, De Limburger
Meest overtuigende ploeg: Achilles Bocholt. Als je 16 van de 17 wedstrijden wint, overtuig je.
Team met tegenvallende prestaties: Hubo Handbal. Met een dergelijk brede selectie moet de ploeg in staat zijn om meer punten te halen. Chemie tussen spelers en trainer lijkt te ontbreken.
Verrassende speler: Kaj Geenen. Was vooraf al een speler om in de gaten te houden, maar lost die verwachting vrijwel iedere week in.
One-to-watch: Robbe Spooren. Is al geen onbekende meer, maar zal door zijn verkiezing voor België alleen nog maar beter worden.
Speler waar je in 2023 meer van verwacht: Jeffrey Boomhouwer. Kende een wat moeizame eerste seizoenshelft, maar gaat ongetwijfeld meer laten zien.
Voorspel de vier ploegen die het finaleweekend gaan halen: Bocholt, Lions, Aalsmeer, Pelt. Ondanks dat Pelt een dramatisch einde kende van 2022, zie ik ze gezien het programma net de Final Four halen.

Sjoerd Jansen, Dagblad van het Noorden
Meest overtuigende ploeg: Koploper Achilles Bocholt.
Verrassende speler: Linkeropbouwer van Hurry-Up Brent Riksten, pas 19 jaar.
One-to-watch: Ids Eussen van LIONS.
Speler waar je in 2023 meer van verwacht: Nicola Schoemaker. De Deense nieuweling van Hurry-Up.
Voorspel de vier ploegen die het finaleweekend gaan halen: Achilles Bocholt, Lions, Aalsmeer en Hurry-Up.

Ingrid Lemmens, L1
Meest overtuigende ploeg: Achilles Bocholt. Ik ben bijna geneigd om te zeggen helaas, want de ploeg is al jaren heer en meester in de BENE-League. Ze weten toch elk jaar zich dusdanig te versterken waardoor het niveau altijd op peil blijft. Dat is zeer knap!
Team met tegenvallende prestaties: Bevo Hc Uiteraard heeft de ploeg van trainer Richard Curfs heel veel redenen waarom het niet loopt. Jonge jongens, heel veel blessures, pech, maar toch mag je van een club van het kaliber Bevo een hogere klassering verwachten.
Verrassende speler: Kaj Geenen is voor mij, ondanks dat zijn ploeg Bevo matig draait, de verassing van de eerste seizoenshelft. Heel knap als je op de tweede plek staat van de topscorerslijst.
One-to-watch: Ids Eussen Of je hem nog een talent mag noemen is de vraag. Want hij is bijna niet meer weg te denken bij LIONS, maar ik hoop dat hij kan uitgroeien tot het kaliber Kay Smits.
Speler waar je in 2023 meer van verwacht: René Jaspers. Dat hij pas terug te vinden is op plek 13 (!) van de topscorerslijst zegt misschien wel iets over de vorm van de Brabander. De linkerhoekspeler is al vijf seizoenen actief in de BENE-League en stond ook op de longlist van bondscoach Staffan Olsson. Als zijn vizier iets meer op scherp had gestaan, had hij wellicht een grotere kans gehad mee te mogen gaan naar Krakau. Dus voor 2023, hup René!

Advertentie

Stijn Steenhuis, Handbal Inside
Meest overtuigende ploeg: Het solide LIONS. Samen met koploper Achilles Bocholt de grote favoriet voor de eindzege.
Verrassende speler: Max Voermans van Tachos. Heeft in zijn allereerste jaar in de BENE-League namens de nummer voorlaatst al 85 goals gemaakt. De linkeropbouwer heeft de stap van eredivisionist DFS Arnhem naar Waalwijk gewaagd en speelt zich met zijn sprongkracht in de kijker.
One-to-watch: Ids Eussen heeft veel potentie. Een heerlijk schot, links, ervaring in finales en dat op pas 20-jarige leeftijd.
Speler waar je in 2023 meer van verwacht: Tim Bottinga. Om uiteenlopende redenen nog niet de dragende kracht van Aalsmeer. Bottinga is bij uitstek een speler die er met de finales in zicht gaat staan.
Voorspel de vier ploegen die het finaleweekend gaan halen: Achilles Bocholt, LIONS, Aalsmeer en Visé.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie