Skip to main content

TV Emsdetten redt het, geen promotie Mahmutefendic

In de laatste speelronde van de tweede Bundesliga heeft TV Emsdetten degradatie weten te voorkomen. Landgenoot Anel Mahmutefendic heeft op zijn beurt promotie naar de hoogste klasse in Duitsland net gemist.

Advertentie

TV Emsdetten wist vrijdagavond knap bij hoogvlieger VfL Lübeck-Schwartau, waar international Niels Versteijnen door een blessure mist, te winnen: 27-32. Door de uitzege heeft de ploeg waar Peter Portengen onlangs moest vertrekken en Robin Jansen juist heeft verlengd handhaving op een punt weten veilig te stellen.

Wilhelmshavener HV
Ook concurrent bij de degradatiestreep HSG Konstanz wist in de slotronde knap te zegevieren (33-30 tegen DJK Rimpar Wölfe). Voor hen niet genoeg voor lijfsbehoud, want TV Emsdetten heeft het punt voorsprong weten te verdedigen: 26 om 25. Onder meer door een puntenstraf degradeert ook Wilhelmshavener HV.

Aan de bovenkant van de ranglijst geen geluk voor Anel Mahmutefendic. De assistent bij VfL Gummersbach heeft promotie naar de Bundesliga op een punt gemist. Kampioen HSV en runner-up TuS N-Lübbecke gaan omhoog.

Ivar Stavast
Waar Mahmutefendic en consorten afgelopen weekend afrekenden met TV Grosswallstadt (27-33), pakte ook TuS N-Lübbecke twee punten op. Voor laatstgenoemde formatie was de 33-27 winstpartij op TuS Ferndorf niet genoeg voor de titel, maar wel de gewenste gang omhoog.

Ook een eervolle vermelding voor het HC Elbflorenz 2006 waar Ivar Stavast speelt. Onder meer door een goal en vijf assists van de Limburger wist de subtopper concurrent TSV Bayer Dormagen met 33-35 (17-18) te kloppen, waardoor HC Elbflorenz 2006 achter HSV, TuS N-Lübbecke en VfL Gummersbach zich op plaats vier the best of the rest mag noemen.

Advertentie