Skip to main content

Veertien landgenoten toegelaten tot kampioenenbal

Veertien landgenoten zijn toegelaten tot het nieuwe Champions League-seizoen. De EHF heeft gisterenmiddag zes wildcards toegekend.

Advertentie

Ikast Håndbold, Brest Bretagne Handball, DVSC Schaeffler, Ferencvaros, MKS Zeglebie Lubin, CS Rapid Bucuresti en IK Sävehof hebben als laatste clubs te horen gekregen na de zomer uit te komen in de Champions League. Dat is goed nieuws voor Merel Freriks, Angela Malestein en Estavana Polman.

Topclubs Odense Håndbold (Dione Housheer, Nikita van der Vliet, Bo van Wetering, Yara Ten Holte en Larissa Nusser), Team Esbjerg, Metz Handball, SG BBM Bietigheim (Danick Snelder, Inger Smits en Kelly Dulfer), Györ (Yvette Broch en Rinka Duijndam), WHC Buducnost, titelhouder Vipers Kristiansand (Lois Abbingh), CSM Bucuresti en Krim Mercator Ljubljana waren al in het bezit van een startbewijs.

Zo gaan drie clubs uit Denemarken en Hongarije in het nieuwe seizoen deelnemen aan het kampioenenbal. Het Neptunes de Nantes van Kelly Vollebregt mikte ook op een ticket voor de Champions League, maar die is aan de neus van de nummer drie van Frankrijk voorbij gegaan.

Lees ook: Alleen Steins na de zomer in de Champions League

Foto: FotoReza

Advertentie