Skip to main content

Twee EK-zeges Oranje niet genoeg voor hoofdfase

Ondanks een 2-1 overwinning op Polen is het Nederlands mannenteam na rekenen uitgeschakeld op het EK Beach Handball in Portugal.

Advertentie

Op basis van een minder setsaldo moet Oranje Kroatië en Noorwegen, dat zich na de openingsnederlaag tegen Nederland oprichtte, voor laten gaan. Als ongelukkige nummer drie van groep A rest voor de ploeg van Danny Baijens de aankomende dagen strijdt om plaats negen.

De Folter en Baijens
In de slotpartij met Polen kwam Nederland terug na een zwakke openingsset: 28-18. Met meerdere stops gaf doelman Michiel de Folter, over tien dagen met Tachos tegen Houten spelend om het plekje in de BENE-League, de gewenste start in set twee.

In balbezit zetten Jordy Baijens (foto) en Jelmer Schaap, over het hele duel respectievelijk 14 en 16 punten, daarna de nationale ploeg op voorsprong. Na setwinst (14-20) maakte Oranje net als een dag eerder tegen Noorwegen in de shoot-outs geen fout (8-9).

+2, +1 en 0
Doordat Noorwegen gelijktijdig met 2-0 afrekende met het nog ongeslagen Kroatië, gaan zij samen met de oud-winnaar naar de hoofdfase. In de drie EK-duels in Nazaré heeft Nederland twee keer gewonnen, maar in totaal één set te weinig gepakt.

Foto: Eelco Schaap

Advertentie