Skip to main content

“Twee keer winnen en we hebben ons eigen tripje verdiend”

By 31 januari 2019Eredivisie, Voorpagina

Geen tripje naar Spanje. Of Macedonië. Maar een tweeluik in eigen land. V&L ontvangt zaterdagavond competitiegenoot Quintus in de achtste finale van de Challenge Cup.

Advertentie

“Een aantal meiden in de ploeg speelt voor het eerst in Europa. Je zou naar het buitenland kunnen gaan, maar loot Quintus. Dan is de eerste reactie wel teleurstelling”, opent Annika Noordink (23) het gesprek. “We hebben dat snel omgezet. Twee keer winnen en we hebben ons eigen tripje verdiend.”

In Quintus treffen de Limburgers niet alleen een competitiegenoot, maar ook nog eens een kampioenskandidaat. “In wedstrijden tegen hen staan we vaak aan de verkeerde kant van de score”, gaat Noordink verder. “Ze zijn de meest stabiele ploeg uit de eredivisie van de afgelopen jaren. Wij spelen met pieken en dalen. Soms hoogtepunten, soms dieptepunten.”

Smalle selectie
Op dit moment bezet V&L de vijfde plaats in de eredivisie. Het gat met de aanstaande opponent in Europa is zeven punten. “We spelen niet altijd in de sterkste opstelling. Dat heeft onder meer met blessures te maken. Dan moeten we teruggrijpen op andere speelsters. De selectie is smal. Er moet meer vastigheid in het team komen. We kunnen een voorbeeld nemen aan Quintus”, vindt Noordink.

Advertentie

Via E&O, DOS en Dalfsen kwam ze in 2017 in Zuid-Limburg terecht. “Een schouderoperatie zou ervoor zorgen dat ik de eerste maanden buitenspel zou staan. Daarom heb ik gekozen voor de stap naar V&L en mijn maatschappelijke carrière voorrang gegeven”, legt de medische studente uit. “De combinatie tussen sport en werk of studie is een grote reden voor veel speelsters om bij V&L te spelen.”

Professionaliseren
Maar doordat handbal niet altijd op de eerste plaats staat in de selectie van de blauw-witten, denkt Noordink wel eens na over een andere koers bij V&L. “Als je als club niet op het hoogste niveau wegvallen wilt, moet je misschien gaan denken aan professionaliseren”, zegt de brunette. “Handballen voor geld bij V&L is niet realistisch, maar we kunnen een voorbeeld nemen aan LIONS. Zij bieden zo’n goed trainingsprogramma aan. Het is interessant voor talenten om, in een uithoek, in zichzelf te investeren. Ik kan niet in het huishoudboekje van de club kijken, maar ik denk dat hier genoeg kansen zijn.”

“Mocht je in de toekomst mee willen spelen om het kampioenschap, dan moet er een keuze gemaakt worden binnen de club”, rondt Noordink het onderwerp af. “We gaan ons eerst focussen op de wedstrijden tegen Quintus in de Challenge Cup. V&L wil graag doorkomen. Hopelijk zit de hal zaterdagavond vol. Op een goede dag kunnen we ze zeker verslaan, maar dat is geen vanzelfsprekendheid.”

Kwartfinale
Na het treffen in Geleen is zeven dagen later de return in Kwintsheul. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de kwartfinale van het derde Europese bekertoernooi van het continent.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie