Skip to main content

Twee landgenoten op goudjacht in Boedapest

Landgenoten Angela Malestein en Yvette Broch zijn dit weekend in Boedapest op goudjacht, want de Final4 van de Champions League start vanmiddag.

Advertentie

Het finaleweekend begint om 15:15 met Györ – Vipers Kristiansand. Bij de thuisploeg speelt Yvette Broch. De oud-international heeft haar contract bij de wit-groenen met nog één jaar verlengd en stopt in de zomer van 2024.

Bij de laatste acht schakelde Györ het Deense Odense Håndbold uit. Titelhouder Vipers Kristiansand heeft via het CS Rapid Bucuresti van Estavana Polman de Final4 bereikt.

Om 18:00 komt Oranjedame Angela Malestein (foto) op de vloer in Hongarije. Haar club Ferencvaros is in de halve finale verbonden aan Team Esbjerg. Bij de gasten stelen wereldkampioenen Henny Reistad, met 130 goals de huidige topschutter van het toernooi, en Nora Mørk doorgaans de show.

Voor het eerst in haar carrière staat Malestein in de Final4 van de Champions League. Daar was in de kwartfinale een Houdini-act tegen Metz Handball voor nodig. Na 26-32 verlies zegevierde Ferencvaros een week later in Frankrijk met 26-33.

Programma Final4:
15:15 Györ – Vipers Kristiansand
18:00 Ferencvaros – Team Esbjerg

Ziggo Sport heeft de rechten van de EHF en zendt de partijen uit op Ziggo Sport Docu. De Champions League-finale in Boedapest is morgenavond om 18:00.

Foto: FotoReza

Advertentie