Twee oefenzeges Jong Oranje in Almere

By 30 april 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Tijdens het drielandentoernooi voorafgaand aan Nederland – Griekenland heeft Jong Oranje twee oefenzeges geboekt.

In Almere werd eerst Luxemburg door de formatie van jeugdbondscoach Freek Gielen geklopt (30-24). Vanmiddag was Jong Oranje ook sterker dan de leeftijdsgenoten uit België.

Martijn Bijl
In de eerste helft met de Belgen liep Nederland al uit naar 17-10. Met zes treffers in de eerste dertig minuten toonde Martijn Bijl (foto), spelend voor het Duitse HC Bremen, zijn schotkracht.

Na de pauze (19-12) liep Nederland uit naar een verschil van tien goals. Invaller en drievoudig doelpuntenmaker Hidde Hoogenberg tekende na veertig minuten voor de 23-13.

In het slot konden de buren iets aan de score doen (32-26). Voornamelijk hoekspeler Jules Kieffer Heuls had heel weinig moeite met het vinden van het net. Zo werd de 17-jarige, na de zomer in het wit-blauw van BENE-Leagueploeg Visé, topscorer van het drielandentoernooi.

Dertien verschillende doelpuntenmakers
Tijdens de 36-27 overwinning van Jong Oranje op België scoorden liefst dertien verschillende Nederlandse jeugdinternationals. Bijl (zeven treffers) en Clyde Marengo (vijf) deden dat het vaakst.