Skip to main content

Twee Oranjemannen na de zomer in de Champions League

De zestien deelnemende clubs aan het nieuwe seizoen van de Champions League zijn bekend. Na de zomer laten twee Oranjemannen zich in de grootste clubcompetitie van Europa zien.

Advertentie

Luc Steins zal net als afgelopen seizoen met PSG in de Champions League actief zijn. Landgenoot Dani Baijens (foto) is de tweede international.

Transfer naar Frankrijk
De spelmaker maakt de transfer van het Duitse HSV naar de kampioen van Frankrijk. Naast PSG waren ook titelhouder Barca, SC Magdeburg, Füchse Berlin, Aalborg Håndbold, Veszprem, Wilsa Plock, Sporting CP en Kollstad Håndball reeds zeker van deelname aan de Champions League.

Daar zijn HC Zagreb, HBC Nantes, Pick Szeged, Eurofarm Pelister uit Noord-Macedonië, Kielce en Dinamo Bucuresti bijgekomen. De verrassende runner-up van Denemarken Fredericia heeft een wildcard voor het kampioenenbal gekregen.

SG Flensburg-Handewitt
Vijf clubs hebben zich voor de Champions League ingeschreven, maar zijn niet toegelaten. Dat zijn FC Porto, Elverum, het Slowaakse Tatran Presov, Bidasoa Irun uit Spanje en Kadetten Schaffhausen. Ook winnaar van de EHF European League en nummer drie van de Bundesliga SG Flensburg-Handewitt, de club van Kay Smits, ontbreekt bij de zestien deelnemers.

Foto: FotoReza

Advertentie