Skip to main content

“Twee procent kans is zestig voor mij”

By 20 mei 2021mei 28th, 2021Achtergrond, Artikelen, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De arts geeft Estavana Polman (28) twee procent kans op het halen van de Spelen. Dat zegt de international tegenover de NOS.

Advertentie

De knie is een week geleden tijdens Odense HC – Team Esbjerg op twee plekken beschadigd, legt Polman uit. Die meniscus is wel op tijd hersteld voor het eindtoernooi in Tokio. Maar opnieuw is er ook schade aan haar kruisbanden.

Een operatie bleek niet nodig, ook al was de diagnose in eerste instantie negatief. “Ik moet wel eerlijk zijn dat de dokter zei: ‘Forget it.’ Hij gaf me twee procent. Maar geef mij geen twee procent.”

Alles aan doen
In juli 2020 ging het voor het eerst goed mis met de rechterknie van de Arnhemse. Na een zwaar revalidatieproces stond Polman binnen negen maanden weer binnen de lijnen. In april oefende de spelmaakster met succes met de Oranjedames in Kroatië tegen het thuisland en Brazilië.

“Twee procent kans is zestig voor mij”, toont Polman zich strijdbaar. “Ik ga ervoor. Ik geloof erin dat ik het kan halen. En als het niet lukt, is het ook goed. Maar dan heb ik er wel alles aan gedaan.”

Reserveplek
Op 25 juli opent Nederland de Olympische Spelen tegen het thuisland Japan. Bondscoach Manu Mayonnade mag veertien speelsters op het wedstrijdblad zetten. Tevens gaat er één reserve mee naar Tokio.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie