Skip to main content

Tweede nederlaag Volendam in België

Volendam heeft het gisterenavond niet in Wezet gered. De nederlaag bij Visé (28-26) was de tweede van het seizoen waardoor de oranje-zwarten zakken op de ranglijst van de BENE-League.

Advertentie

In de midweek startte Volendam over de grens nog scherp. Vooral verdedigend had de ploeg van Geert Hinskens de zaken op orde. Onder de lat niet Evan de Lange die een hersenschudding heeft, maar de Schot Craig McClelland.

Na 5-8 verzuimde Volendam verder uit te lopen. Zo kon Visé op eigen vloer, waar de speaker alleen de doelpunten van de thuisploeg omroept, terugkomen tot 11-11 halverwege.

26-23
Rechterhoekspeler Robin Nagtegaal (foto) zette Volendam in de tweede helft nog even op voorsprong (16-17), maar lang konden de Noord-Hollanders niet van de marge genieten. Het gevaarlijke Visé kreeg de smaak te pakken en ging erop en erover. Positiegenoot van Nagtegaal Pierre Brixhe maakte enkele minuten voor tijd de 26-23.

Nog één keer zette Volendam, dat eerder in België boog voor Sporting Pelt, aan. De 27-26 kwam van Tim Roefs. In de slotminuut besliste Vincent Bello de partij in het voordeel van Visé. Door de uitnederlaag moet Volendam de wit-blauwen op de ranglijst laten passeren.

Elf punten
Na acht wedstrijden staat Volendam vierde met elf punten. LIONS heeft dertien punten en mag zich daarmee de koploper van de BENE-League noemen.

Aankomend weekend ontvangt Volendam Houten. Waar LIONS op bezoek gaat bij Aalsmeer, wacht voor nummer drie Visé de lastige uitwedstrijd in Zwartemeer tegen Hurry-Up.

Foto: FotoReza

Advertentie