Tweede punt voor TBV Lemgo, weer winst Smits

TBV Lemgo heeft het tweede punt in de Bundesliga gepakt. In eigen huis bleef de Nederlands getinte formatie tegen SC DHfK Leipzig steken op 29-29.

De gelijkmaker van de gasten viel pas na het uur. TBV Lemgo gaf een voorsprong bij rust (16-11) als snel in de tweede helft uit handen: 17-17.

Vijf uit vijf
Namens de thuisploeg maakte linkerhoekspeler Samuel Zehnder er liefst twaalf. Hij miste net als Bobby Schagen (foto) geen schot. De aanvoerder van Oranje mikte tegen SC DHfK Leipzig vijf keer raak.

Landgenoot Niels Versteijnen was bij acht doelpunten van TBV Lemgo betrokken. De rechteropbouwer scoorde vier keer en gaf evenveel assists. Door de tweede remise van het seizoen, eerder deelden de blauw-witten met MT Melsungen de punten, staat TBV Lemgo veertiende in Duitsland.

SC Magdeburg
Landskampioen SC Magdeburg had gelijktijdig een eenvoudige middag tegen GWD Minden: 39-25 (17-12). Oranjeheer Kay Smits vond tegen de laagvlieger één keer het net en gaf een beslissende pass. SC Magdeburg is nog altijd ongeslagen en deelt de koppositie in de Bundesliga met THW Kiel en Rhein-Neckar Löwen.