Skip to main content

Tweevoudig international De Lange stopt per direct

Doelman Evan de Lange (19) stopt per direct. De tweevoudig international keert in het nieuwe seizoen niet terug bij zijn club Volendam en Oranje.

Advertentie

De Lange heeft de clubleiding van de Noord-Hollanders op de hoogte gesteld van zijn moeilijke beslissing. Vorige maand presenteerde Volendam positiegenoot Rob Goudriaan.

“Het afgelopen seizoen heb ik twee keer een hersenschudding opgelopen. Eenmaal aan de kant ben ik gaan nadenken over mijn toekomst”, vertelt De Lange. “Ik twijfelde al eens vaker door te gaan. Twee jaar geleden heb ik een eigen bedrijf opgezet. Dat loopt goed en daar haal ik veel plezier uit. Ik kies er nu voor mijn maatschappelijke carrière voorrang te geven.” 

Als het weer gaat kriebelen?
In maart debuteerde De Lange in Almere voor de nationale ploeg. Na de oefeninterland tegen Tsjechië kwam hij ook in de EK-kwalificatiewedstrijd in Griekenland even onder de lat. 

Advertentie

De Lange sluit de deur niet definitief: “Als het weer gaat kriebelen kan het zijn dat ik weer ga keepen. Eerst gaan de pijlen op het bedrijf. Het is voor veel talenten vanzelfsprekend dat je altijd blijft doorgaan. Ik ben nog jong en kies voor iets anders.”

Craig McClelland
Voor trainer/coach Geert Hinskens is de beslissing van De Lange te stoppen een fikse streep door de rekening. Hij nam de talentvolle goalie in 2022 mee van Quintus naar het vissersdorp. Volendam zwaaide in de laatste speelronde van de HandbalNL League doelman Craig McClelland uit en is weer met de Schot om tafel gegaan.

Foto: FotoReza

Advertentie